Milačić: Porfirije i Joanikije u Jasenovcu i na Cetinju stigli u svoju kuću, u naše manastire, da propovijedaju ljubav

"Patrijarh Porfirije i Mitropolit Joanikije danas su ovdje u Memorijalni centar u Jasenovcu stigli, sa svima nama, pješice. Na Cetinje su morali helikopterom. To se zove moderna tuga Crne Gore"

32154 pregleda 55 reakcija 40 komentar(a)
Milačić u Jasenovcu, Foto: Prava Crna Gora
Milačić u Jasenovcu, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić prisustvovao je danas u Jasenovcu obilježevanju praznika Svetih novomučenika Jasenovačkih, poklonivši se stradalima u jasenovačkom logoru, saopšteno je danas iz Prave Crne Gore.

"Patrijarh Porfirije i Mitropolit Joanikije danas su ovdje u Memorijalni centar u Jasenovcu stigli, sa svima nama, pješice. Na Cetinje su morali helikopterom. To se zove moderna tuga Crne Gore. Bilo kako bilo, ono što je najvažnije, i ovdje u Jasenovcu, i na Cetinju, stigli su u svoju kuću, u naše manastire, da propovijedaju ljubav. A ona će, ipak, pobijediti: i u mom Jasenovcu, i na mom Cetinju. Jasenovac je najveće stratište našeg naroda pa time i naša najveća obaveza, obaveza da kulturom sjećanja nikada ne zaboravimo ono što se ovdje dogodilo, taj vanvremeni spomenik Zla. Da se nikada, nikome ne ponovi", istakao je Milačić u Jasenovcu.

Iz Prave Crne Gore su kazali da je svetu arhijerejsku liturgiju u Jasenovcu služio patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje više arhijereja Srpske pravoslavne crkve među kojima i mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije.

"Obilježavanje praznika Svetih Novomučenika ove godine naročito je značajno jer se obilježava zajedno sa uspomenom na 80. godišnjicu od početka rada sistema koncentracionih logora i logora smrti u Jasenovcu", piše u saopštenju Prave Crne Gore.

Bonus video: