Čađenović: Sa nama Đukanoviću nema namještenih utakmica i političkog kukavičluka

"Pomagači u ovom Đukanovićevom monstruoznom pohodu, naročito na teritoriji Tuzi, su pojedini tajkuni sa ovog prostora i vlasnici nekih velikih podgoričkih kompanija"
184 pregleda 15 komentar(a)
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 11.11.2017. 14:01h

Demokratska Crna Gora održala je danas vanrednu pres konferenciju, na kojoj je Vladimir Čađenović, predsjednik Kluba odbornika Demokrata Glavnog grada obavijestio javnost da je Klub odbornika Demokrata Glavnog grada sinoć održao hitnu sjednicu i donio jednoglasno odluku da u znak protesta i opomene bojkotuje sjednicu Skupštine Glavnog grada zakazanu za 14. novembar 2017. godine.

"Brutalna i monstruozna kampanja koja se sprovodi protiv Demokratske Crne Gore motivisala nas je da se odlučimo na ovaj potez. Prethodnih dana predmet smo neviđenih izmišljotina i konstrukcija kako bi se zaustavio nezaustavljivi rast Demokrata na Cetinju i u Mojkovcu i zaista impresivna podrška Demokratama u multietničkim i multikonfesionalnim opštinama Petnjica i Tuzi. Takođe, predmet smo primitivnih i za svakog ozbiljnog čovjeka najprizemnijih konstrukcija putem stranica na društvenim mrežama, iza kojih, po našim saznanjima, stoje visoki Vladini zvaničnici. O svim ovim nepočitinstvima i više nego očiglednim krivičnim djelima uredno smo se, podnošenjem krivičnih prijava, obraćali nadležnom državnom organu, Vrhovnom državnom tužilaštvu, na koje, na veliku žalost ne samo nas, nego najviše radi demokratskog sazrijevanja našeg društva, do danas nema niti jednog vidljivog rezultata u pronalaženju učinalaca ovih krivičnih djela“, saopštio je Čađenović.

U prisustvu odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada i Štjefana Camaja, nosioca liste Demokrata za predstojeće izbore u Tuzima, on je istakao da su kap u prepunoj čaši monstruoznog poduhvata kojim, kako je kazao komanduje isključivo šef organizovane kriminalne grupe DPS, Milo Đukanović, neviđeni pritisci kojima su prethodnih dana izloženi kandidati za odbornike naše izborne liste u Tuzima.

Zatim je prezentovao i dio video snimka sinoćnjeg nastupa Đukanovića u Tuzima kao dokaz da "tom monstruoznom akcijom rukovodi isključivo čovjek čija se svijest pomutila neminovnošću političkog kraja i nakon toga neminovnim suočenjem sa pravdom koja će zakucati konačno na njegova vrata.“

"Ali on se ne zaustavlja, već njegovi slijepi poslušnici upravo sa Cetinja prijete da će novim monstruoznim konstrukcijama pokušati da najbrutalnije udare na najperspektivniji i najčistiji politički subjekt, Demokratsku Crnu Goru“, rekao je Čađenović. Zatim je kao dokaz za tu tvrdnju pustio video snimak Daliborke Pejović, koja na Cetinju iznosi jasnu prijetnju na račun Demokrata: „Možemo im odavde reći da će tek da se pozabave svojim problemima i da će im biti vrlo teško da ovu kampanju dovedu do kraja“, kazao je Čađenović

"Pomagači u ovom Đukanovićevom monstruoznom pohodu, naročito na teritoriji Tuzi, su pojedini tajkuni sa ovog prostora i vlasnici nekih velikih podgoričkih kompanija, ali nažalost i pojedinci koji sjede na čelu javnih ustanova u kojima se obrazuju naši najmlađi naraštaji. Ukoliko naši kandidati za odbornike za Skupštinu opštine Tuzi budu izloženi novim pritiscima i ucjenama, najavljujemo trajni bojkot rada Skupštine Glavnog grada. Ako najhitnije nadležni državni organi ne pronađu izvršioce krivičnih djela i svojim radnjama ne pokažu da u Crnoj Gori niko ne može biti iznad zakona, na ovu monstruoznu i brutalnu kampanju koja se vodi protiv nas, i Đukanović i njegovi doušnici, mešetari, tajkuni, mafijaši kojima je najčešće okružen, dobiće adekvatan odgovor, jer smo spremni da svim demokratskim sredstvima čuvamo lično i porodično dostojanstvo, porodični mir i spokoj svakog našeg člana i u Tuzima i u cijeloj Crnoj Gori. Sa nama, Đukanoviću, nema namještenih utakmica i političkog kukavičluka. Izađi nam na crtu i bori se muški, ako ti basta“, zaključio je Čađenović.

Bonus video: