Vujović razgovarao sa Merkel: Odlična prilika da se predstavi politička situacija u CG i glavni izazovi društva

"Tokom sastanka su predstavljeni ključni problemi sa kojima se civilni sektor na Zapadnom Balkanu suočava, i veoma je važno da se o tome razgovara sa inostranim partnerima i zvaničnicima na najvišem nivou.'', kazao je Vujović

10241 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Merkel i Vujović, Foto: PR Centar
Merkel i Vujović, Foto: PR Centar

Predsjednik Upravnog odbora Centra za monitoring (CeMI) Zlatko Vujović, koji je i generalni sekretar Evropske mreže organizacija za nadgledanje izbora (ENEMO), razgovarao je u Beogradu sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel, prenosi PR Centar.

"To je bila odlična prilika da se predstavi politička situacija u Crnoj Gori i glavni izazovi sa kojima se crnogorsko društvo suočava. Bio je to vrlo otvoren i dinamičan sastanak", istakao je Vujović.

Iz PR Centra navode da je "Vujović bio jedini predstavnik civilnog sektora iz Crne Gore, koji je juče sa još pet lidera civilnog sektora država Zapadnog Balkana, prisustvovao sastanku sa Merkel".

"'Lideri civilnog društva sa Zapadnog Balkana veoma cijene pristup gospođe Merkel da organizuje ovaj događaj prije sastanka sa predsjednicima i premijerima naših zemalja. Tokom sastanka su predstavljeni ključni problemi sa kojima se civilni sektor na Zapadnom Balkanu suočava, i veoma je važno da se o tome razgovara sa inostranim partnerima i zvaničnicima na najvišem nivou.'', kazao je Vujović.

Iz PR Centra su naveli da je posjeta Merkel Srbiji jedna od njenih posljednjih spoljnopolitičkih aktivnosti na kraju njenog četvrtog, posljednjeg mandata na mjestu kancelarke Njemačke.

Ona će se, nakon Beograda, danas u Tirani sastati sa liderima država Zapadnog Balkana

Bonus video: