Abazović i Vilmes: Crna Gora je najbolji most između EU i Zapadnog Balkana

"Abazović je istakao da dvije zemlje krase odlični bilateralni odnosi i da Crna Gora posebnu zahvalnost duguje Belgiji na kontinuiranom zalaganju i podršci ostvarivanju naših vanjskopolitičkih ciljeva"

8337 pregleda 4 komentar(a)
Abazović i Vilmes, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Vilmes, Foto: Vlada Crne Gore

Naša ambicija je da pomjerimo fokus sa prošlosti na budućnost. Crna Gora je najbolji most između Evropske unije (EU) i Zapadnog Balkana, saopšteno je na sastanku potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića sa potpredsjednicom Vlade Belgije, Sofi Vilmes.

Abazović boravi u službenoj posjeti Belgiji. Iz Vlade Crne Gore su kazali da je "Abazović istakao da dvije zemlje krase odlični bilateralni odnosi i da Crna Gora posebnu zahvalnost duguje Belgiji na kontinuiranom zalaganju i podršci ostvarivanju naših vanjskopolitičkih ciljeva".

Poručili su i da je Abazović "naglasio važan doprinos koji je belgijska strana dala učlanjenju Crne Gore u NATO, ali i podršku našem evropskom putu".

"Govoreći o Crnoj Gori kao prepoznatoj turističkoj destinaciji, Abazović je pozvao belgijske turiste da posjete Crnu Goru, garantujući da je naša zemlja sigurna turistička destinacija", piše u saopštenju Vlade Crne Gore.

Vilmes je navela da su za evropske integracije Crne Gore najvažniji napredak na polju vladavine prava i rezultati u borbi protiv korupcije.

"Vilmes je istakla da Belgija podržava evropski put Crne Gore i da je u tom procesu pouzdan partner naše zemlje, naglašavajući stav Belgije da sve zemlje Zapadnog Balkana treba da budu dio EU", kazali su iz Vlade Crne Gore.

Iz Vlade su poručili da je "tokom susreta Abazovića i Vilmes konstatovano da dvije države imaju tradicionalno dobre odnose sa tendencijom da odnose produbljuju u smislu ekonomske saradnje, zaštite životne sredine, prosvjete i kulture".

Bonus video: