URA: Politički ekstremi instruisani od DPS i SDP još jednom pokazali šta jedino znaju – da mrze

"Taj instruisani jezik mržnje i netrpeljivosti, linča i progona dolazi iz usta poražene politike, politike korupcije i kriminala DPS-a i SDP-a na Cetinju koji koordinisano huškaju građane, šire dezinformacije a sve sa ciljem da unište politiku URE koja im kvari njihov koncept"

15823 pregleda 63 reakcija 63 komentar(a)
Okupljeni danas na Cetinju, Foto: URA
Okupljeni danas na Cetinju, Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je danas da su "politički ekstremi instruisani od strane Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP) još jednom pokazali šta jedino znaju – da mrze".

Iz te partije su to poručili povodom današnjih događanja na Cetinju gdje je uoči sjednice Skupštine Prijestonice došlo do incidenta, kada je par muških osoba prvo verbalno napalo odbornika cetinjske URE Slavka Jankovića, a potom mu je jedan muškarac uputio prijetnju.

"Ideološki politički ekstremi koji su u registrima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) zavedeni kao bezbjednosno interesantna lica a čija je cijena potkupljivanja za interese poražene politike mržnje, netrpeljivosti, fašizacije društva ispod svakog nivoa opet su danas pokazali ono što jedino znaju – da mrze sve one koji nisu oni. Ponosni smo na naše odbornike u cetinjskom parlamentu koji uprkos konstantnim crtanjima mete, prijetnjama i jeziku mržnju koji dolazi od strane onih koji to jedino umiju da čine u političkoj borbi pokazuju svoju veličinu i na najbolji način prezentuju progresivne i evropske politike. Politike koje su oštro suprotstavljene koaliciji ekstrema okupljenih oko DPS-a, SDP-a i njihovih drugih koalicionih partnera na Cetinju", kazali su iz GP URA.

Napominju i da ono što se danas vidjelo ispred Skupštine Prijestonice nije vjerodostojna slika Cetinja, i da se oni nikada neće pomiriti sa tom činjenicom da takvo ponašanje može da reprezentuje građane Crne Gore i Cetinja.

"Taj instruisani jezik mržnje i netrpeljivosti, linča i progona dolazi iz usta poražene politike, politike korupcije i kriminala DPS-a i SDP-a na Cetinju koji koordinisano huškaju građane, šire dezinformacije a sve sa ciljem da unište politiku URE koja im kvari njihov koncept. A taj njihov koncept politike je koncept podjela, mržnje, izolacije, retrogradni koncept koji je Cetinje u ekonomskom i svakom drugom smislu doveo do mjesta gdje je u 2021. godini. URA će se tome uvijek oštro suprotstavljati uprkos neobuzdanoj agresivnoj mržnji onih čija zaslijepljenost dolazi iz velikog neznanja", navodi se u saopštenju GP URA.

Da je sve ovo tačno, dodaju oni, govori i snimak na kojem šef lokalnog SDP danas pred ulazak u zgradu Skupštine Prijestonice okupljenim instruisanim građanima daje informacije gdje će odbornici URE ući.

"Neće nas takvi politički ekstremi pokolebati da odustanemo od borbe za moderno, civilizovano, evropsko i građansko društvo, državu i sve njene gradove. Koliko oni mogu da tonu u svojoj mržnji i neznanju mi možemo da budemo duplo uporniji. Njima preostaje samo da mrze sve ono što nije kao oni", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: