"neće nas uplašiti ili poljuljati"

URA: Podnijećemo prijave protiv osoba koje su vrijeđale i prijetile Jankoviću i Abazoviću

"Ponosimo se našim odbornicima u cetinjskom parlamentu koji svakodnevno, već duži vremenski period trpe crtanja mete, prijetnje i govor mržnje koji dolazi od strane onih koji ne umiju na drugi način da se politički izbore", kazali su iz URE

10673 pregleda 587 reakcija 45 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

Građani su danas, nažalost, ponovo mogli da svjedoče nevjerovatnoj količini mržnje i prostakluka koja isijava iz pojedinaca privrženih retrogradnoj politici koju propagiraju Demokratska partija socijalista (DPS) i Socijaldemokratska partija (SDP), saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Oni su kazali da će iskoristiti sve pravne mehanizme i protiv svih koji su danas napali odbornika u Skupštini Prijestonice Slavka Šola Jankovića pokrenuti krivične i prekršajne prijave.

Iz ove partije su kazali da neće dozvoliti da nekažnjeno prođu oni koji su, što verbalno, što fizički u jednom momentu, napali Jankovića.

"Ponosimo se našim odbornicima u cetinjskom parlamentu koji svakodnevno, već duži vremenski period trpe crtanja mete, prijetnje i govor mržnje koji dolazi od strane onih koji ne umiju na drugi način da se politički izbore. Takvi politički ekstremi nas neće uplašiti ili poljuljati da odustanemo od borbe za moderno, civilizovano, evropsko i građansko društvo".

Krivične i prekršajne prijave će, navode, podnijeti i protiv osobe koja je prijetila i vrijeđala potpredsjednika Vlade Crne Gore i lidera URE Dritana Abazovića.

Ističu da očekuju od nadležnih državnih organa da adekvatno dalje procesuiraju osobe koje su prijetile, vrijeđale i napale Jankovića.

"Svakome, ko je danas imao priliku da vidi što se zbilo ispred zgrade Skupštine na Cetinju, je jasno o kakvim ljudima se radi. Pravda će biti zadovoljena. DPS-u i SDP-u, kao i njihovim potrčcima i satelitima je to jasno. Iz gole potrebe da zaštite sopstvene, a ne interese države Crne Gore, služe se svakakvim mizernim načinima da onemoguće istinske promjene. Ovim putem im poručujemo da bi trebalo konačno odustanu, jer su njihovu prljavu igru prozreli svi i neće na nju ponovo pasti", zaključuju iz URE.

Preporučujemo za Vas