Đurović: Politika Đukanovića, Veljovića, Konjevića i ekipe proizvodi samo ekstremizam, tenzije i sukobe

"Mi želimo mir i stabilnost. Poslije uspješne turističke sezone, želimo fokus na ekonomiji, napretku, novim radnim mjestima i reformama", istakao je Đurović

14933 pregleda 72 reakcija 60 komentar(a)
Đurović, Foto: GP URA
Đurović, Foto: GP URA

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Goran Đurović saopštio je danas da politika predsjednika Crne Gore i Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića, njegovog savjetnika Veselina Veljovića, predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Raška Konjevića i ekipe proizvodi samo ekstremizam, tenzije i sukobe.

"Vidjeli smo šta proizvodi politika Đukanovića, Veljovića, Konjevića i ekipe - samo ekstremizam, tenzije i sukobe. URA ne pristaje na to. Mi želimo mir i stabilnost. Poslije uspješne turističke sezone, želimo fokus na ekonomiji, napretku, novim radnim mjestima i reformama", istakao je Đurović. On je dodao da "lideri DPS-a i SDP-a treba dobro da razmisle kuda vodi put ekstremizma".

"Rezultat histerije i etiketiranja imao je epilog u napadima na neistomišljenike, nacionalnom vrijeđanju i homofobnim izjavama koje uznemiravaju crnogorsku javnost. Radikalizovanjem retorike i dizanjem tenzija te partije ostvaruju trenutan kratkoročni dobitak, a dugoročno gubi cijela Crna Gora", rekao je on. Prema riječima Đurovića, "građanima i privredi su poslije uspješne ljetnje turističke sezone trebali mir i nastavak reformi".

"Zašto su lideri DPS-a i SDP-a željeli da se vratimo tri koraka unazad stvarajući nepodnošljivu tenziju, nije nam jasno. Pozivamo ih da to više ne rade, ne zbog URE, već zbog svih građanki i građana crne koji žele mir i stabilnost. Nemojte vašim povicima i prijetnjama gurati druge ispred sebe, a poslije se izvinjavati za njihove postupke. Prekinite hajku na ljude kojima je jedini grijeh što ne misle isto kao vi", kazao je Đurović. On napominje da je, "uprkos svim razlikama, sada trenutak da se okupimo oko tema koje se tiču svih građana Crne Gore".

"Vjerujem da je ovo trenutak da se okupimo oko onoga što nam je zajedničko, a to je evropska budućnost Crne Gore", poručio je Đurović. Vrata Građanskog pokreta URA su, kako kaže, otvorena svima koji žele evropski, građanski i ekološki razvoj Crne Gore.

"URA se obraća pristojnim, vrijednim i poštenim ljudima, onoj tihoj većini koja želi napredak našeg društva i Crnu Goru vidi kao građansku, evropsku i ekološku", zaključio je Đurović.

Bonus video: