Abazović: Luksemburg je primjer kako mala, multietnička država može iskoristiti sve potencijale

"Abazović se zahvalio Vladi Luksemburga na podršci evropskim integracijama Crne Gore i doprinosu koju je Luksemburg dao učlanjenju Crne Gore u NATO", piše u saopštenju Vlade

7609 pregleda 46 reakcija 8 komentar(a)
Abazović i Bauš, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Bauš, Foto: Vlada Crne Gore

Vidljivi rezultati postignuti u borbi protiv kriminala i korupcije u prethodnih devet mjeseci pokazuju odlučnost Vlade da završi proces evropskih integracija, saopšteno je nakon sastanka potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića i potpredsjednika Vlade Luksemburga, Fransoe Bauša.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je "Abazović izrazio zadovoljstvo posjetom za koju je naveo da predstavlja potvrdu tradicionalno prijateljskih odnosa, ali i dodatan podstrek u kontekstu ostvarivanja intezivnije i dinamičnije saradnje Crne Gore i Luksemburga".

"Abazović se zahvalio Vladi Luksemburga na podršci evropskim integracijama Crne Gore i doprinosu koju je Luksemburg dao učlanjenju Crne Gore u NATO", piše u saopštenju.

Iz Vlade su poručili da je Abazović istakao da je "Luksemburg često primjer za balkanske države kako jedna teritorijalno mala, multietnička država može iskoristiti sve ekonomske i druge potencijale".

"Mnogobrojna crnogorska iseljenička zajednica predstavlja važan most učvršćivanja veza između dvije zemlje", rekao je Abazović. Iz Vlade su kazali i da je Bauš saopštio da "daje punu podršku evropskom putu Crne Gore, motivišući progresivne snage da nastave putem evropeizacije građanske i ekološke Crne Gore".

"Abazović i Bauš su se složili da postoji prostor za inteziviranje ekonomske saradnje i veće prisustvo luksemburških investicija u Crnu Goru, naročito u oblasti energetike, turizma i bankarstva", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: