"Političke maske su pale"

Ašanin: Znaju građani Mojkovca da je DPS bivši, ono što im je prošlo prošlog, ovog puta neće

"Lažna predstavljanja, lažna zvanja, znanja, lažne sposobnosti i mnogo toga je lažnog u Mojkovcu u posljednjih par izbornih procesa. Moramo se okrenuti sebi, odbaciti sve to, a poprimiti i vratiti prije svega slobodu i utemeljiti je u sve pore ljudskog bitisanja u Mojkovcu”

9215 pregleda 164 reakcija 27 komentar(a)
Ašanin, Foto: GP URA
Ašanin, Foto: GP URA

Da li se na novoraspisanim izborima brani na Mojkovcu odstupnica DPS-a, sada već vidljiva na svakom koraku, kako bi u izolovanom boju pokušali nemoguće - očuvanje vlasti, saopštio je predsjednik mojkovačkog odbora Građanskog pokreta URA Ivan Ašanin.

"Nešto što im je prošlo 2017. godine u Mojkovcu na lokalnim izborima, pod neviđenom opsadom oklopnih i poluoklopnih vozila, Veljovićevih službenih, pojačani privatnim džipovima prijatelja sa zatamnjenim staklima bez registarskih tablica, jer ih niko nije smio tada kontrolisati, uz to sa kamionima i milionima, ovoga puta neće proći", tvrdi Ašanin.

On je kazao da će teme koje je taj odbor pokušao da aktealizuje 2017. godine, kao i nove, sada nametnuti.

"Promjene očekujemo posebno kada se usvoji Tužilacki savjet koji će raditi svoj posao kako treba. Krivične prijave će se morati vaditi iz fioka iako prepune paučine. Sramno je, na primjer, da su sirotinju, za kamion ogrijevnog drveta, slali u zatvor ili ucjenom nakon glasanja flomasterima raznih boja, kvadratićima trouglićima i slično, kontrolisali i ucjenjivali ljude i zato oslobađali”, kaže Ašanin.

Napominje da su Izbornom štabu DPS-a u Mojkovcu osjetili da su bivši.

"Znaju građani da su bivši, i nije ih strah kao nekada. Vidjeli su, i tek će da vide njihova nepočinstva i kako su se bogatili, a svakog dana grčevito brane svoje bogatstvo. Sve u ime Crne Gore i njene “ugroženosti”. Poručujemo DPS-u, nemojte braniti Crnu Goru od nas, mi od vas moramo. Izrasle su nove snage, kao i partije sa građanskom, evropskom i razvojnom crtom i svojom prepoznatljivošću. Njihova konzervativna i rušiteljska retorika o ugroženosti Crne Gore pada u vodu, jer ih negiraju podaci – 80 odsto ljudi u Crnoj Gori stremi upravo ovim vrijednostima. U ovim neumitnim brojkama naša uloga je evidentna. Političke maske su pale. Lažna predstavljanja, lažna zvanja, znanja, lažne sposobnosti i mnogo toga je lažnog u Mojkovcu u posljednjih par izbornih procesa. Moramo se okrenuti sebi, odbaciti sve to, a poprimiti i vratiti prije svega slobodu i utemeljiti je u sve pore ljudskog bitisanja u Mojkovcu”.

Predsjednik mojkovačke URE ističe da će se ta partija predstaviti, kao i do sada, znanjem.

"Ponudićemo projekte koje ćemo, pomoću državne vlasti, realizovati, po prioritetima. Racionalno ćemo trošiti sredstva za strogo razvojne projekte, i domaćinski. Sada je šansa i znaćemo je iskoristiti za dobro građana Mojkovca”, zaključio je.

Preporučujemo za Vas