Ibrahimović: Podignute tenzije, većinska CG zabrinuta, otvoriti demokratsku raspravu o važnim pitanjima

Ibrahimović je primio ambasadora Grčke u Crnoj Gori Panajotisa Parcosa

5165 pregleda 11 komentar(a)
Parcos i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka
Parcos i Ibrahimović, Foto: Bošnjačka stranka

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović saopštio je danas da "u trenutku kada imamo podignute tenzije u društvu i kada je većinska Crna Gora zabrinuta, mora se otvoriti demokratska rasprava o svim važnim pitanjima".

"To je jedini način da se prevaziđu podjele", kazao je Ibrahimović koji je danas u Podgorici primio ambasadora Grčke u Crnoj Gori Panajotisa Parcosa.

Iz BS je saopšteno da je na sastanku, kojem su prisustvovali i potpredsjednik BS Damir Gutić i generalni sekretar BS Admir Adrović, razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji, kao i o odnosima Crne Gore i Grčke

"Ibrahimović je ambasadora Parcosa upoznao sa aktivnostima BS na planu političkog dijaloga u Crnoj Gori", piše u saopštenju BS.

Ibrahomović je poručio i da Crna Gora mora biti faktor mira i stabilnosti u regionu i da će BS i dalje insistirati da se kroz razgovor i dijalog rješavaju sva otvorena pitanja u društvu.

"Posebno su zabrinuti manjinski narodi u Crnoj Gori. Očekujemo snažnije uključivanje međunarodne zajednice", kazao je predsjednik BS.

U saopštenju BS se navodi da je "Parcos, uz zahvalnost na prijemu, istakao da BS igra značajnu ulogu na političkoj sceni Crne Gore".

"Poručio je da je važno da se ponovo uspostavi dijalog između političkih partija. On je istakao da je Grčka podržala put Crne Gore u NATO, a nastaviće da pruža podršku i na putu ka EU", zaključuje se u saopštenju BS.

Bonus video: