Bečić se žali ambasadama zbog hajke

Bečić je u pismu ambasadorima naveo da su Demokrate na napade odgovorile sa tri krivične prijave, ali državno tužilaštvo nije reagovalo, te je, ocjenjuje on, podstaklo i ohrabrilo počinioce da nastave sa objavljivanjem monstruoznih sadržaja
48 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Aleksa Bečić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 11.11.2017. 08:24h

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić obratio se Delegaciji Evropske unije (EU), OEBS-u i stranim diplomatama kako bi ih informisao o “organizovanoj medijskoj, terenskoj i hajci po društvenim mrežama, foto i video montaža, podvala, falsifikata i grubih uvreda na račun te partije i njenih funkcionera”, a koje se događaju u okviru izborne kampanje za predstojeće lokalne izbore.

Bečić je u pismu ambasadorima naveo da su Demokrate na napade odgovorile sa tri krivične prijave, ali državno tužilaštvo nije reagovalo, te je, ocjenjuje on, podstaklo i ohrabrilo počinioce da nastave sa objavljivanjem monstruoznih sadržaja.

On je u pismu naveo i da su kandidati za odbornike Demokrata otpuštani s posla, te da su im iz Demokratske partije socijalista (DPS) nudili članske karte.

Bečić u pismu tvrdi da se preko ljudi bliskih Vladi ili iz same Vlade Crne Gore, sprovodi sistematska, kontinuirana hajka sa najprizemnijim uvredljivim video i foto sadržajima.

“Navedeni primjeri govore o nepostojanju pravne države i vladavine prava, izostanku reakcije nadležnih organa na očigledne protivpravne radnje koje su pri tome sihronizovane i dobro organizovane, o izostanku političke kulture i političkoj borbi koja od strane vladajuće partije prerasta u najprizemnije, najuvrijedljivije i najmonstruoznije napade na jedan politički subjekt”, naveo je Bečić.

On je poručio da je jasna namjera da se pokuša nanijeti šteta Demokratskoj Crnoj Gori, što, kako navodi, samo govori o motivu i nalogodavcu ovog čina.

Bečić je najavio i da će Demokrate podnijeti krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica zbog sumnje na davanje mita

Bonus video: