"cilj uprave policije zastrašivanje"

SDP: Krivokapić dao izjavu povodom navodnog "nepostupanja po naredbi"

"Umjesto da UP i Tužilaštvo istraže navode Savjeta za kontrolu rada policije u vezi policijskog napada suzavcem, šok bombama, gumenim mecima i pendrecima na mirne građane koji su im aplaudirali, oni pozivaju čak i one koji su u toj brutalnoj intervenciji povrijeđeni, poput Krivokapića, da "daju izjavu ili će biti privedeni""

5416 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Počasni predsjednik Socijaldemokratske parttije (SDP) Ranko Krivokapić dao je izjavu u kotorskom Centru bezbjednosti povodom navodnog "nepostupanja po naredbi" u vezi dešavanja na Dvorskom trgu na Cetinju 5. septembra, saopšteno je iz SDP-a.

Krivokapić je izjavu dao u pratnji Miloša Vukčevića iz advokatskog tima SDP formiranog za podršku žrtvama policijske intervencije na Cetinju.

"Umjesto da UP i Tužilaštvo istraže navode Savjeta za kontrolu rada policije u vezi policijskog napada suzavcem, šok bombama, gumenim mecima i pendrecima na mirne građane koji su im aplaudirali, oni pozivaju čak i one koji su u toj brutalnoj intervenciji povrijeđeni, poput Krivokapića, da "daju izjavu ili će biti privedeni". Viktimizacija oštećenih građana neće proći, kao što nijesu prošle ni laži iz Vlade i kabineta premijera Krivokapića o molotovljevom koktelu koji je bačen na policiju ili RTCG da se "na policiju puca iz vatrenog oružja", saopšteno je iz SDP-a.

Dodaju da su upoznali međunardne partnere i institucije sa aktivnostima Uprave policije, koje za cilj, kako tvrde, "imaju zastrašivanje građana, ali i predstavnika opozicije".

"Ukoliko se sa sličnom represijom nastavi bićemo prinuđeni da koristimo sva institucionalna, ali i vaninstitucionalna sredstva kako bi odbranili dignitet i slobodu. A nalogodavcima, sakrivenim u udobnim foteljama, želimo da poručimo da nas nijesu zaplašili ni mnogo veći, jači i ozbilniji od njih, pa neće ni šaka poltičkih amatera koji su se sticajem nevjerovatnih okolnosti našli na poziciji da odlučuju o bilo čemu u ovoj državi", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Preporučujemo za Vas