Predsjedništvo LP-a: Vanredni izbori jedino rješenje

Iz Liberalne partije izrazili zabrinutost zbog "svojevrsne hajke" i, kako smatraju, evidentnog pokušaja pritiska na rukovodstvo te stranke od strane Vlade

3344 pregleda 49 reakcija 44 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Vanredni parlamentarni izbori jedino su rješenje za tešku političku, ekonomsku i zdravstvenu situaciju u kojoj se Crna Gora nalazi, zaključeno je na sjednici Predsjedništva Liberalne partije (LP).

Izrazili su zabrinutost zbog "svojevrsne hajke" i, kako smatraju, evidentnog pokušaja pritiska na rukovodstvo te stranke od strane Vlade.

"Privođenje u policiju istaknutih članova LP na čelu sa predsjednikom Popovićem, na nepriličan način, zbog boravka na Cetinju i podrške obespravljenom narodu ne može se nikako drugačije tumačiti. LP kao nepokolebljivi kritičar i oponent ove vlasti nastaviće, uprkos tome, i dalje takvo svoje političko djelovanje", saopšteno je iz LP-a.

Konstatovano je da je Crnoj Gori hitno potrebna privremena Vlada, čiji će zadatak biti obuzdavanje aktuelne krize i raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, koji su, smatraju u LP-u, jedini održiv način izlaska iz "permanentne nestabilnosti" u kojoj se država nalazi.

"U suprotnom, ugnjetavanje svakog normalnog života i svakog drugačijeg mišljenja u Crnoj Gori potrajaće još dugo", ističu iz LP-a.

U toj partiji smatraju i da je Crna Gora u veoma rizičnoj ekonomskoj situaciji. "Od dolaska nove Vlade do danas bez posla je ostalo preko 12.000 ljudi, što znači čak 1.000 ljudi svakog mjeseca ostaje bez posla i ne nazire se kraj takvom trendu."

Iz LP-a su ukazali i na zabrinjavajuću epidemiološku situaciju izazvanu pandemijom koronavirusa.

"Crna Gora je rekorder u Evropi po broju zaraženih i umrlih od korona virusa, zdravstveni sistem je pred kolapsom a mjere gotovo da ne postoje u praksi, dok najviši državni funkcioneri na čelu sa premijerom i ministarkom zdravlja, daju samo loš primjer građanima stalnim kršenjem mjera koji sami donose. Uz nepostojanje bilo kakve kampanje za vakcinaciju građana, osnovano se brinemo za budućnost zdravlja nacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: