Đukanović čestitao Dan Opštine Nikšić

"Vjerujem da ćete kao nova lokalna uprava prepoznati potrebe nastavka strateškog pristupa koji je obezbijedio dosadašnji razvoj Nikšića i dodatno doprinijeti njegovoj modernizaciji, a nadam se da ćete za to imati i podršku Vlade"

6272 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Đukanović, Foto: Boris Pejović
Đukanović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 18. septembra - Dana Opštine Nikšić, predsjedniku Marku Kovačeviću, predsjedniku Skupštine opštine Nemanji Vukoviću, odbornicima Skupštine opštine i građanima.

"Slobodarska tradicija i njegovanje antifašističke ideje, duboko su utkani u istoriju Nikšića, kao neodvojivi dio crnogorske istorije. Izuzetni patriotizam koji su njegovali žitelji ovog kraja, njihova preduzimljivost i hrabrost, doprinijeli su da Nikšić bude pokretač razvoja cijele Crne Gore. Time se u velikoj mjeri doprinijelo i uspjesima savremene Crne Gore, obnovi nezavisnosti, uspostavljanju ekonomske održivosti, članstvu u NATO-u i napretku u pregovorima sa EU", navodi se u čestitki Đukanovića.

Dodaje da je za Nikšić "već trasiran put intenzivnog razvoja".

"A pomaci koji su vidljivi na svakom koraku, predstavljaju podsticaj da se nastavi sa njegovim razvojem, njegovanjem epiteta grada kulture i preduzetništva, kao i očuvanjem onih tradicionalnih vrijednosti kojima Nikšić obiluje".

Đukanović je naveo i da vjeruje da će nova lokalna uprava "prepoznati potrebe nastavka strateškog pristupa koji je obezbijedio dosadašnji razvoj Nikšića i dodatno doprinijeti njegovoj modernizaciji"

Naveo je i da se nada da će nova lokalna vlast "za to imati i podršku Vlade".

"Vaše efikasno djelovanje je od posebne važnosti u vremenu kada su sve vidljivije, ne samo epidemiološke, već i socio-ekonomske posljedice izazvane pandemijom covid-19 virusa. Stoga je potrebno sve kapacitete adekvanto iskoristiti da bi se smanjio period potreban za oporavak Nikšića i cijele Crne Gore", zaključuje se u čestitki Đukanovića.

Bonus video: