"Želim da vjerujem da i mi i oni možemo mnogo bolje ubudućE"

Abazović: Ukoliko je naše saopštenje bilo pretjerano, izvinjavam se. Vjerujem da ni Demokrate ne misle sve što su rekle

"Uzaludno je sada govoriti ko je prvi počeo, iako su oni. Što se mene tiče to je i malo neozbiljno, i nema nikakve potrebe da se nastavi svađa. Sve što treba da kažemo treba da kažemo na jedan drugačiji način"

37093 pregleda 139 reakcija 85 komentar(a)
Abazović, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade
Abazović, Foto: Kabinet potpredsjednika Vlade

Potpredsjednik Vlade i lider Građanskog pokreta URA kazao je da ukoliko je bilo pretjerano saopštenje njegove partije u kojem lidera Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić pitaju "da li zbog straha od snimka iz Beograda napuštate evropski kurs", da se izvinjava.

Upitan da li će "da prestane rat" između URA i Demokrata, Abazović je kazao " što se mene tiče to je nepotrebno".

"Uzaludno je sada govoriti ko je prvi počeo, iako su oni. Što se mene tiče to je i malo neozbiljno, i nema nikakve potrebe da se nastavi svađa. Sve što treba da kažemo treba da kažemo na jedan drugačiji način", kazao je Abazović gostujući na RTCG.

Naveo je i da prije nego su iz URA rekli bilo šta da su Demokrate saopštile da ih "Vučić ima u škafu", kao i da su "aludirali da smo u zaštiti nekih kriminalnih struktura".

"Prije toga su saopštili i da sam izdajnik. I mi smo njima postavili pitanje i ođe nije suština u snimku nego o ucjeni. To što pominjanje snimka neke aludira na nešto, mene ne aludira. Mi nikakve restrikcije prema bilo kome nemamo, ni nacionalno, ni religijski ni seksualno, niti na bilo koji drugi načim. Mi smo samo postavili pitanje gdje je odgovor trebao da bude - ne, mi nijesmo ucijenjeni. Zašto smo postavljali pitanje - jer Demokratska Crna Gora ubjeđivala međunarodnu javnost da mi imamo neki dil sa DF-om. Morate da znate da i mi imamo prag tolerancije".

Abazović je naveo i da "ako je izbor riječi bio pogrešan", da mu je zbog toga žao.

"Potpuno je subjektivna percepcija šta vi podrazumijevate pod nekim snimkom. Ne želim da se svađam sa Demokratama, lično mislim da smo mogli da pretrpimo i dva tri udarca ispod pojasa, i da to nije prvi put da nam se dešava, ali ljudi treba da znaju da neću dozvoliti da ljude koji se trude da urade nešto za ovu zemlju bilo ko iz nekih sitnih, šibicarskih interesa, koji su presmiješni, svodi na to da rade za nečije tuđe interese".

Poručio je i da misli da je dobro da se prestane sa prepucavanjima.

"Moja aluzija na snimak je sledeća - da su Demokrate cijelo vrijeme imale rat sa DF-om i bili pod napadom određenih tabloida iz Srbije, na jedan ružan način i da je u jednom trenutku rat stao i da se okrenula ploča i da se za sve trebala optužiti URA. Mi ne uvažavamo Informer. Ako jeste bilo pretjerano ja se izvinjavam, greške su sastavni dio političke borbe, vjerujem da ni Demokrate ne misle sve ono što su rekli. Želim da vjerujem da i mi i oni možemo mnogo bolje ubuduće", naveo je Abazović

Preporučujemo za Vas