Demokrate: Prestanimo sa trikovima i podmetanjima, usmjerimo se ka dogovoru

"Crnoj Gori ne treba opstrukcija dogovora unutar parlamentarne većine"

24838 pregleda 59 reakcija 59 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora saopštila je da im nije jasna izjava potpredsjednika Vlade i lidera GP URA, Dritana Abazovića po kojoj dogovor Demokrata i DF-a, kao dva najjača subjekta parlamentarne većine, nosi izvjesne sporne momente koji krše septembarski Sporazum, preciznije normu koja predviđa da Vlada bude ekspertska, i zamolili ga da "pokaže tu normu".

"Evo mi dostavljamo kopiju Sporazuma, pa bismo voljeli da osim Abazovića i građani sami pronađu sporni momenat kako ne bi vjerovali bilo kom do sebi i svojim očima. Naravno, toga nema nigdje u predmetnom Sporazumu. O ekspertskoj Vladi govori političar koji sjedi u njoj i koji usput rečeno nije ekpert za oblast kojom se bavi, a koji se oštro protivi ulasku bilo kog drugog političara u Vladu, pa i onih za koje sam kaže da su ekperti. Zanimljiva i rijetko viđena logika. Mogu ja, ali ne može niko drugi sem ja, jer su svi drugi foteljaši, osim mene", navodi se u saopštenju Demokrata.

Sporazum tri koalicije
foto: Demokratska Crna Gora

Abazović je, gostujući na TVCG, kazao "da nije siguran da je dogovor DF-a i Demokrata kompatibilan sa onim što predviđa Sporazum tri strane iz septembra prošle godine.

Iz Demokratske Crne Gore su naveli i da "o ekspertskoj Vladi govori političar koji je pokušao da prije godinu dana u Vladu progura dvoje uvaženih kolega prestavljajući ih nestranačkim ekspertima".

"A nakon pola godine isti su postali članovi GP URA i potpredsjednici partije. Protiv uvaženih kolega nemamo ništa, ali ponovo gospodin Abazović ima sukob sa principima. I u konačnom gdje to piše šta je ekspert kad i sam kaže za, na primjer Moma Koprivicu da je ekspert iako je političar".

U saopštenju Demokrata se navodi i da "matematika kaže sledeće - 37 poslanika garantuje put ka stabilnosti Vlade i poštovanju Sporazuma".

"Zato, hajde da prestanemo sa jeftinim trikovima i podmetanjima i da se usmjerimo dogovoru i razrješenju otvorenih pitanja, jer Crnoj Gori treba stabilnost, a ne opstrukcija dogovora unutar parlamentarne većine", navodi se u reagovanju Demokrata.

Bonus video: