Prava: Što prije krenuti u izglasavanje novog Tužilačkog savjeta

"Pravda je nešto što smo obećali i dužni svim građanima Crne Gore i ona ne smije više ni dana da čeka, niti da bude vezana za pitanja partijske politike", navodi se u saopštenju

6346 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Prava Crna Gora
Sa sjednice, Foto: Prava Crna Gora

Parlamentarna većina i svi subjekti vlasti što prije treba da krenu u izglasavanje novog Tužilačkog savjeta, a to pitanje ne treba vezivati za bilo kakva druga pitanja, kao i za pitanje o rekonstrukciji Vlade, zaključeno je jednoglasno na sjednici Predsjedništva Prave Crne Gore.

"Pravda je nešto što smo obećali i dužni svim građanima Crne Gore i ona ne smije više ni dana da čeka, niti da bude vezana za pitanja partijske politike", saopštili su iz te partije nakon sjednice kojom je predsjedavao lider Prave Marko Milačić.

Kazali su da Prava pozdravlja započeti dijalog između Demokrata i Demokratskog fronta kao značajnih segmenata parlamentarne većine, ali su i pozvali da se cjelokupan proces mora nastavati uz puno učešće i uvažavanje cjelokupne parlamentarne većine, bez izuzetka, kao i uz aktivnu komunikaciju sa Vladom.

"Prava Crna Gora apeluje na smirivanje tenzija u društvu koje su bespotrebno narasle nakon ustoličenja Mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju. Mir i stabilnost Crne Gore su vrijednosti za koje, naročito u ovom trenutku, svi treba da se snažno i iskreno zalažemo u cilju istinske demokratizacije Crne Gore", navodi se u saopštenju Prave, iz koje su čestitali mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju na ustoličenju.

"Kada su u pitanju produbljene podjele, građani treba da znaju da su one vještački kreirane, i da je samo organizovani kriminal ona snaga koja ima interes da produbljuje podjele, ne bi li povratio dio moći koja neumitno kopni", dodaju iz te partije.

Predsjedništvo Prave Crne Gore takođe je iskazalo podršku i čestitalo premijeru Zdravku Krivokapiću na "nepokolebljivosti i državničkoj odlučnosti u zaštiti Ustavnog poretka" i zakona prilikom događaja petog septembra na Cetinju.

U toj partiji smatraju da je lider DPS-a i predsjednik države Milo Đukanović tom prilikom "sa svojom zavjereničkom organizacijom DPS" pokušao da organizuje svojevrsni puč i državu uvede u zonu nestabilnosti.

"Na saradnju i dogovor nas obavezuju obećanja data građanima ove zemlje da ćemo kao nova vlast svi zajedno dati puni doprinos u borbi protiv organizovanog kriminala i visoke korupcije koju je bivši režim Mila Đukanovića stvarao i održavao pune tri decenije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: