Vukićević: URA da bude dio dogovora parlamentarne većine

Prema riječima Vukićević, činjenica je da dvije velike koalicije, koje su osvojile 37 mandata, nijesu zadovoljne načinom na koji je dosad Vlada funkcionisala, i da misle da je potrebna određena rekonstrukcija.

16678 pregleda 39 reakcija 39 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Demokratski front (DF) pozvao je Građanski pokret (GP) URA da bude dio dogovora parlamentarne većine, navodeći da u tom dogovoru ne postoji ništa ultimativno.

Potpredsjednica GP URA Jovana Marović kazala je ranije da će ta partija o eventualnom učešću u rekonstrukciji Vlade odlučivati kada budu poznate precizinije informacije o dogovoru DF-a i Demokrata, dodajući da predlog koji je iznešen djeluje kao ultimatum.

Poslanica DF-a Maja Vukićević kazala je da taj politički savez poziva kolege iz GP URA da, kako je navela, poslije prvih reakcija i očiglednog šoka zbog postignutog dogovora DF-a i Demokrata, urade ono što građani očekuju od njih.

„Da i GP URA bude dio dogovora parlamentarne većine“, precizirala je Vukićević.

Ona je kazala da je na posljednjem sastanku parlamentarne većine od DF-a traženo da sa Demokratama riješi eventualne nesuglasice, kako bi se što prije došlo do rješenja političke krize.

„Što smo mi, kao odgovorni politički subjekti, i uradili. I sam predsjednik URA-e, Dritan Abazović, bio je upoznat s dogovorom DF-a i Demokratske Crne Gore, pa nas samim tim još više iznenađuju reakcije njegovih najbližih saradnika“, navela je Vukićević.

Kako je kazala, u dogovoru DF-a i Demokrata ne postoji ništa ultimativno, već je on polazna tačka za konkretan dogovor parlamentarne većine o načinu rekonstrukcije Vlade.

Prema riječima Vukićević, činjenica je da dvije velike koalicije, koje su osvojile 37 mandata, nijesu zadovoljne načinom na koji je dosad Vlada funkcionisala, i da misle da je potrebna određena rekonstrukcija.

„Ultimativno i ucjenjivački bi bilo da neko, sa četiri mandata, ignoriše volju 37 poslanika“, stakla je Vukićević.

Ona je podsjetila da je za koalicije “Za budućnost Crne Gore” i “Mir je naša nacija” glasalo 184.564 građana, „i ne želimo da vjerujemo da kolegama iz GP URA nije bitno mišljenje tih građana i njihovih predstavnika u parlamentu“.

„Stoga pozivamo da, umjesto što doprinose produbljivanju krize time što na neviđeno odbacuju dogovor DF-a i Demokrata, budu odgovorni, i daju svoj doprinos da se postojeća kriza prevaziđe“, dodala je Vukićević.

Bonus video: