Radovanić: URA će se aktivno zalagati za jačanje balkanske mreže zelenih partija

Radovanić je istakao da će rad URE i u budućnosti poslužiti svima kao primjer kako treba održavati dobre odnose sa komšijama

4952 pregleda 177 reakcija 5 komentar(a)
Učesnici sastanka, Foto: URA
Učesnici sastanka, Foto: URA

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić saopštio je danas da će se ta partija kao član Zelenih Evrope, aktivno zalagati za jačanje balkanske mreže zelenih partija.

"Taj cilj podrazumijeva ozbiljniju regionalnu saradnju po pitanju svih zelenih, ali prvenstveno ekoloških pitanja. Drago nam je što imamo podršku partnera i ostaćemo istrajni u našoj namjeri", saopštio je Radovanić nakon današnjeg sastanka sa Majom Moračanin, predsjednicom stranke DOM u Sjevernoj Makedoniji i poslanicom te vladajuće stranke, takođe članice Zelenih Evrope.

U saopštenju GP URA se navodi da su na sastanku, Moračanin i Radovanić razgovarali o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i u Sjevernoj Makedoniji. Iz te partije su dodali da je "Moračanin pohvalila napore URE koji se tiču pokretanja reformi u svim oblastima u društvenom životu Crne Gore".

"URA je imala nemjerljiv doprinos u pokretanju promjena u Crnoj Gori. Naša partija je trenutno u fazi pripremanja za opšte lokalne izbore i očekujemo dobar rezultat. Politička agenda nam se takođe zasniva na zelenim temama, a u skladu sa tim, vjerujemo da se saradnja sa Građanskim pokretom URA u narednom periodu može intenzivirati. Imamo slične ciljeve i zadatke, a zajedničkim radom ćemo doći brže do vidljivijih rezultata. Snažna regionalna kolaboracija u svim domenima od izuzetne je važnosti za Balkan", kazala je predsjednica DOM-a.

Radovanić je istakao da će rad URE i u budućnosti poslužiti svima kao primjer kako treba održavati dobre odnose sa komšijama.

"Promijenjena metodologija u vezi sa pristupanjem Evropskoj uniji (EU) dodatno nas motiviše da ubrzamo proces evropskih integracija. U tom procesu, zatvaranje Poglavlja 27 jedan je od težih i izazovnijih zadataka koji nam predstoje. Da bismo u toj namjeri istrajali, od izuzetne važnosti biće nam održavanje dobrih i snažnih regionalnih odnosa, jer samo zajedničkim djelovanjem možemo brže i efikasnije riješiti brojna sporna pitanja na korist građana", zaključio je Radovanić.

Sastanku su još prisustvovale i članice Glavnog odbora URE Ljiljana Jokić i Vladana Lompar.

Bonus video: