Vuksanović Stanković: Bratić će se pamtiti po bježanju, postavljanju neonacističkih simpatizera...

"Navodni "eksperti" u Vladi su svoj posao shvatili prvenstveno kao dobru mogućnost da realizuju neke svoje turističke želje o trošku građana, pa tako stižu od Rusije, preko Japana do Amerike, hodočašće po Svetoj Gori i Izraelu, dok su im puna usta smanjenja troškova i čuvanja budžeta"

12705 pregleda 51 reakcija 44 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Vuksanović Stanković, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Poslanica Socijaldemokratske partije (SDP) saopštila je danas da "podatak da Vesna Bratić, ministarka prosvjete, kulture, nauke i sporta veći dio ovog mjeseca provodi na službenim putovanjima, nikoga u Crnoj Gori ne može iznenaditi".

"Navodni "eksperti" u Vladi su svoj posao shvatili prvenstveno kao dobru mogućnost da realizuju neke svoje turističke želje o trošku građana, pa tako stižu od Rusije, preko Japana do Amerike, hodočašće po Svetoj Gori i Izraelu, dok su im puna usta smanjenja troškova i čuvanja budžeta. U sred epidemije koronavirusa, kada je već skoro 1.000 učenika i desetine nastavnika zaraženo, kada uprave škola i roditelji očekuju proaktivan pristup resorne ministarke, ona je odlučila da je važnija posjeta Omladinskom festivalu u Orenburgu. Sve to u situaciji u kojoj prva saradnica Bratić za osnovno obrazovanje Slavica Ilinčić u tv emisiji na pitanje zašto se nije vakcinisala odgovara da "nije i da je to njena intima". Bježanje od odgovornosti, skupštinskih saslušanja, odgovaranja na pitanje poslanika, uz postavljanje nesposobnih ali i neonacističkih simpatizera na rukovodeća mjesta, uz neprekidna službena putovanja je jedino po čemu će građani pamtiti ministarku Vesnu Bratić", istakla je Vuksanović Stanković.

Ona je dodala da "zbog desetina hiljada učenika i njihovih zabrinutih roditelja je, međutim, od izuzetne važnosti da se resorno ministarstvo, ako u njegovom rukovodećem kadru ima iole odgovornih, pod hitno uključi u rješavanje problema, prije nego bude tragičnih posljedica".

Bonus video: