"Crna Gora želi jačanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu"

Ćetin Abazoviću: Puna podrška u borbi protiv kriminala i korupcije

Ćetin je Abazovića upoznao sa kapacitetima i uslovima u kojima radi ta institucija, navodeći da ona broji 240.000 zapošljenih, raspoređenih u 934 sektora širom zemlje

5695 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Gov.me
Foto: Gov.me

"Naša misija je da radimo na progresu, miru i razvoju dobrih odnosa i saradnje sa svim partnerima. Želimo od Turske, kao NATO saveznika, dobiti podršku na polju bezbjednosti. Crna Gora želi jačanje stabilnosti na Zapadnom Balkanu", kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović na sastanku sa komandantom turske Žandarmerije Arifom Ćetinom i ostalim rukovodstvom te institucije.

Potpredsjednik Vlade Crne, na poziv Sulejmana Sojlua, ministra unutrašnjih poslova Republike Turske, boravi u trodnevnoj radnoj posjeti Turskoj.

Glavni komandant i šef Žandarmerije Arif Ćetin, kako je saopšteno iz Kabineta potpredsjednika Vlade, naveo je da Turska i Crna Gora baštine prijateljske odnose, "pružajući punu podršku Abazoviću u borbi protiv kriminala i korupcije, naglašavajući da institucija na čijem je čelu želi iskreno pomoći našoj zemlji u suzbijanju kriminala i korupcije".

"Obilazeći zgradu Žandarmerije, komandant Ćetin je potpredsjednika Abazovića upoznao sa kapacitetima i uslovima u kojima radi ta institucija, navodeći da ona broji 240.000 zapošljenih, raspoređenih u 934 sektora širom zemlje od čega je 50.000 zaduženo za borbu protiv terorizma i nasilnog ekstremizma, dok je 5.000 članova Žandarmerije zaduženo za borbu protiv šverca i organizovanog kriminala", navodi se u saopštenju. Pored Ćefina, Abazovića su u sjedištu Generalne komande Žandarmerije Turske dočekali Halil Ibrahim Ozler, šef policijskog Departmana za međunarodne odnose, Bahadir Ičmegiz, zamjenik šefa Departmana za spoljne poslove, Engin Kalaoglu, potpredsjednik obavještajne službe, Resul Hologlu i Erhan Gulveren, zamjenici načelnika policije.

Crnogorsku delegaciju činili su ambasador Periša Kastratović, savjetnik Dragan Krivokapić, III sekretar Milica Lakić, te savjetnici potpredsjednika Filip Adžić, Miodrag Laković, Ana Rašović i saradnica u Kabinetu potpredsjednika Ivona Jovanović.

Preporučujemo za Vas