reagovali na navode zaharove

Kabinet predsjednika: I svetovna i duhovna vlast Rusije nastavlja da se sve otvorenije miješaju u unutrašnje stvari CG

"Ne mogu da sakriju ustvari koliko ih boli, kako kažu, "takozvana" evroatlantska orijentacija Crne Gore"

15821 pregleda 286 reakcija 38 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Oni su reagovali na navode portparolke Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marije Zaharove, koja je odbacila optužbe da se Moskva miješa u unutrašnja pitanja Crne Gore.

"Ponovo iz Moskve stižu izjave, u kojima se odomaćila riječ "sramota". Riječ koja najbolje odgovara onome što čine predstavnici i svetovne i duhovne vlasti Rusije, nastavljajući sve otvorenije da se miješaju u unutrašnje stvari Crne Gore, uz grubo klevetanje šefa prijateljske države. Izmišljajući pri tom da većina građana Crne Gore podržava SPC. Ne mogu da sakriju ustvari koliko ih boli, kako kažu, "takozvana" evroatlantska orijentacija Crne Gore. Ali im ne smeta što su srpski patrijarh i srpski mitropolit dostavljeni na Cetinje helikopterom NATO snaga, prikriveni pancir ćebetom. Tu akciju eto podržava i Rusija. Kad već toliko pričaju o sramoti - zaista sramota za jednu tako veliku, značajnu zemlju, kako se ophodi prema Crnoj Gori i njenom predsjedniku. Istorija će one koji su za to odgovorni smjestiti upravo na te stranice", navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika Crne Gore.

Preporučujemo za Vas