Bečić: Tri poslanička kluba nisu bojkotovala sjednice, ocijenjeni smo kao najtransparentniji parlament

Govoreći o transparentnosti, rekao je da su otvorili Parlamentarni kanal, kreirali novu internet prezentaciju, otvorili naloge na svim društvenim mrežama

23043 pregleda 105 reakcija 11 komentar(a)
Bečić tokom obraćanja, Foto: Savo Prelević
Bečić tokom obraćanja, Foto: Savo Prelević

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić kazao je danas da je Skupština pojačala transparentnost, kontrolnu i nadzornu funkciju.

On je na konferenciji za medije u vili Gorica sumirajući rezultate rada u prethodnih godinu dana, rekao da od devet poslaničkih klubova svega tri nije bojkotovalo sjednice.

Povezani članci

22. Septembar 2021.

Svađe i bojkot minirali učinak parlamenta

Govoreći o transparentnosti, rekao je da su otvorili Parlamentarni kanal, kreirali novu internet prezentaciju, otvorili naloge na svim društvenim mrežama...

"Sve je to obezbijedilo da dobijemo pohvale u Rezoluciji Evropskog parlamenta, a ocijenjeni smo kao najtransparentniji parlament".

Podsjetio je da su mijenjali Poslovnik, te da je između ostalog, obezbijeđeno da jedno potpredsjedničko mjesto u Skupštini pripada manje zastupljenom polu.

Nabaviće, kako je rekao, električna vozila koja će se puniti iz solarne elektrane.

Bečić
Bečićfoto: Savo Prelević

Podsjetio je na usvojene zakone, među kojima su Zakon o slobodi vjeroispovijesti, Zakon o državnom tužilastvu i druge kojima su, kako je kazao, "ispravili nepravde".

Naći model koji će omogućiti najveći kvalitet rada Vlade

Odgovarajući na pitanja novinara, istakao je da je premijerovo saopštenje o predlogu rekonstrukcije iskorak, te da mu je drago da obje strane pokazuju volju za dogovorom.

Istakao je da ni u jednom saopštenju vezano za rekonstrukciju nije izostavljena URA, navodeći da i manjinske partije treba da budu dio vlasti.

Bečić je rekao da je vrijeme pokazalo da to što je neko političar ne znači da nije ekspert, te da je za model koji će omogućiti najveći kvalitet rada.

"Sada treba eliminisati prepoznate nedostatke i doći do snažne Vlade koja će trajati do redovnog roka za naredne izbore, 2024".

Bonus video: