pitao u čemu su se "izgubila dva mjeseca"

Danilović: Kako je sad rekonstrukcija poželjna, a premijer prihvatljiv

"Jesmo li sigurni da imamo dogovor i je li pošteno da oni koji nijesu nipošto htjeli rekonstrukciju sada ucjenjuju rekonstrukcijom one koji su bili za nju", upitao je lider Ujedinjene

11048 pregleda 991 reakcija 25 komentar(a)
Danilović, Foto: Savo Prelević
Danilović, Foto: Savo Prelević

Lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović kazao je da se raduje potencijalnom dogovoru o najavljenoj rekonstrukciji Vlade, ali i da očekuje međusobno uvažavanje i da se "u tišini sve stavi na papir".

Upitao je, između ostalog, kako je sad rekonstrukcija poželjna, a premijer Zdravko Krivokapić prihvatljiv za obavljanje te funkcije.

"Na posljednjem sastanku predstavnika parlamentarne većine 19. jula saopštio sam da smatram kako je rekonstrukcija postojeće Vlade optimalno rješenje, ali da nemam ništa protiv i da mi nećemo biti smetnja ako se ostali dogovore o izboru nove - samo moramo imati 41 poslanika koji to podržava, a činilo mi se da to nemamo ni izbliza", saopštio je Danilović.

Dva mjeseca kasnije, kako je kazao, reklo bi se da je vlast na korak od rekonstrukcije Vlade.

"Moram da pitam: Kako je sad rekonstukcija poželjna, a premijer prihvatljiv? U čemu smo izgubili dva mjeseca? Šta bi sa novim premijerom i odbacivanjem svake mogućnosti da pričamo o rekonstrukciji? Zašto se tako nemilosrdno troše i ljudi i ideje? Čemu je služilo međusobno vrijeđanje političkih subjekata i zašto se nastavlja? Na kraju; jesmo li sigurni da imamo dogovor i je li pošteno da oni koji nijesu nipošto htjeli rekonstrukciju sada ucjenjuju rekonstrukcijom one koji su bili za nju? Naravno da nije, ali biti pošten u politici nije pametno. Naravno da nije ni pametno, ali se politički isplati", dodaje Danilović.

Kazao je da ipak, na duže staze, "nepametna politika" donosi poraz.

"Nepametna ili glupa politika namijenjena je nepametnima i doći će glave očekivanjima i nadanjima normalnih i pristojnih ljudi. I pored svega, radujem se potencijalnom dogovoru, ali i očekujem da se međusobno uvažimo i u tišini sve stavimo na papir. Za opšte dobro spreman sam da prihvatim sve samo unaprijed odbijam svaku ucjenu i poniženje - protiv toga se borim dvadeset godina", zaključio je Danilović.

Preporučujemo za Vas