"naša ambicija da saradnja između dvije policije bude što jača i produktivnija"

Direktor turske policije Abazoviću: Spremni i voljni smo pomoći vašu borbu protiv organizovanog kriminala

On je takođe naznačio i saradnju koje policije dvije države ostvaruju po pitanju edukacije policijskih službenika, navodeći da su oni do sada organizovali 53 takva programa, na kojima je učestvovalo 810 učesnika iz Crne Gore

8075 pregleda 4 komentar(a)
Abazović i Aktaš, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović i Aktaš, Foto: Vlada Crne Gore

Turska policija je spremna i voljna pomoći Crnoj Gori u borbi protiv organizovanog kriminala i žele ojačati saradnju dvije policije u tom pravcu, s ciljem da bezbjednosne situacije u dvijema državama budu na zavidnom nivou, kazao je generalni direktor Nacionalne policije Turske Mehmet Aktaš.

On se danas sastao sa potpredsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem koji je istakao da je "naša ambicija da saradnja između dvije policije bude što jača i produktivnija"

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta potpredsjednika Vlade, Abazović je upoznao rukovodstvo turske policije sa rezultatima u radu suzbijanja kriminala, istakavši istorijsku zapljenu 1.400kg kokaina, kao i zabranu skladištenja duvanskih proizvoda u Slobodnoj zoni Luke Bar.

U tom smislu je naglasio da je crnogorska policija dokazala da brojnost ne predstavlja problem kada postoji volja u borbi protiv organizovanog kriminala.

Abazović je takođe ocijenio kao humani čin broj primljenih migranata od strane Turske, za koju je naglasio da je u očima Crne Gore bliski prijatelj i partner.

Aktaš je Abazovića upoznao sa kapacitetima sa kojima raspolaže turska policija, navodeći da 330.000 zaposlenih pokriva 67 miliona ljudi, uz 5 miliona migranata koje je Turska primila u prethodnom periodu.

On je takođe naznačio i saradnju koje policije dvije države ostvaruju po pitanju edukacije policijskih službenika, navodeći da su oni do sada organizovali 53 takva programa, na kojima je učestvovalo 810 učesnika iz Crne Gore.

Nakon zvaničnog sastanka, generalni direktor Aktaš i potpredsjednik Abazović, u pratnji turske i crnogorske delegacije, obišli su muzejski dio u Generalnom direktoratu bezbjednosti Republike Turske.

Preporučujemo za Vas