Zeković: Krivokapić spreman da "apostole" koji nijesu po ukusu DF-a, "proda" za svoju fotelju

"Tabela po kojoj su podijeljene sve funkcije po dubini, a za koju su lagali da je izmišljena, popunjena je do zadnjeg partijskim kadrovima. Umjesto obećane profesionalizacije i potpisa da "neće sprovoditi revanšizam po političkom ili bilo kom drugom osnovu" razriješili su bukvalno sve direktore obrazovnih ustanova"

18243 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Zeković, Foto: Boris Pejović
Zeković, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Socijaldemokratske (SDP) Bojan Zeković ocijenio je da je odluka o rekonstrukciji Vlade priznanje "očigledno - ekstremne neuspješnosti Vlade", te i da je premijer Zdravko Krivokapić potvrdio da je "neophodno promjeniti".

"Pogazili su sve tačke sporazuma koji su potpisali, izuzev par koje nijesu samo formalno. Promjenu simbola kojih kao da se stide, ali ih ne mogu promjeniti jer je neophodan referendum i povlačenje priznavanja Kosova koje isključivo krijući smiju pomenuti. Nakaradne prakse bivše vlasti su ne samo nastavljene, nego često i unaprijeđene. Potpuno su pale maske i nova vlast - po praksi koju sprovodi vrlo stara, više i ne pokušava da nas zavarava pričom o prekidu partijskog zapošljavanja i nepotizma, meritokratiji i principijelnosti – svojim verzijama DPS fabrika čokolade", naveo je Zeković.

Dodaje da je umjesto proklamovane depolitizacije, ona unaprijeđena - "sam premijer tvrdi da je "DF dobio po dubini sve što je tražio"".

"Tabela po kojoj su podijeljene sve funkcije po dubini, a za koju su lagali da je izmišljena, popunjena je do zadnjeg partijskim kadrovima. Umjesto obećane profesionalizacije i potpisa da "neće sprovoditi revanšizam po političkom ili bilo kom drugom osnovu" razriješili su bukvalno sve direktore obrazovnih ustanova. I to je malo, već za rukovodioce institucije kulture uvozimo članove profašističkog udruženja – Dveri".

Zeković navodi i da je umjesto brže integracije u EU, taj process "potpuno zaustavljen" i da ga niko iz vlasti više i ne pominje.

"Prije godinu su tvrdili da bi ulazak DF-a u vlast štetio zapadnom putu, sada očekujemo objašnjenje kako su upravo anti–NATO i anti–EU aktivisti najbolji da vode proces integracija u te organizacije. Od priče o "ekspertskoj Vladi" su “ostali samo dugmići”, a pojašnjenje da “to što je neko partijski funkcioner ne mora da znači da nije ekspert” uvod je u objašnjavanje ekspertskih kapaciteta Andrije Mandića i Milana Kneževića. Umjesto "pristupanja EU", "dobrosusjedskih odnosa", "učešće u vlasti manjinskih partija", će, logično, najsigurnije obezbijediti podržavaoci genocida u Srebrenici. Kao što će sekularni karakter i NATO garantovati SPC, za koju rektor tvrdi da je najvitalnija proruska organizacija. Umjesto "potpune transparentnosti" od javnosti se, često i od poslanika vlasti, kriju podaci o zaduženju, o hedžingu, o osnivanju TO Montenegro, o jednokratnim socijalnim davanjima uoči izbora", naveo je Zeković.

Potpredsjednik SDP-a je dodao da je umjesto razvoja, došlo do snažnog pad ainvesticija, da je enormni rast broja nezaposlenih, a da se kapitalni budžet ostvaruje na nivou od svega 30 odsto.

"Sada je kako je i najavio Milan Knežević “vrijeme za navu fazu”. Neka se spremi URA. Zdravko Krivokapić potpuno otvoreno saopštava spremnost da sve svoje “apostole” koji nijesu po ukusu DF-a, “proda” za svoju fotelju i obećanje da neće izlaziti pred građane, odnosno da nema izbora još tri godine", zaključio je Zeković.

Bonus video: