sjednica administrativnog odbora

Imenovani savjetnici Bečića, prestalo pravo na naknadu bivšim poslanicima, potpredsjednicima...

Pravo na jednogodišnju naknadu isteklo je i za ranije poslanike Džavida Šabovića, Ljiljanu Đurašković, Marinu Jočić, ali su oni tražili produženje za još godinu po osnovu sticanja penzije korisnika prava u tom periodu

9583 pregleda 25 reakcija 14 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: Printscreen YouTube
Sa sjednice, Foto: Printscreen YouTube

Administrativni odbor je na predlog predsjednika Skupštine Alekse Bečića za njegove savjetnike imenovao diplomiranog ekonomistu Dušana Masoničića i diplomiranu stomatološkinju Valentinu Minić.

Bečić je zahtjev podnio 21.septembra.

Odbor je donio rješenja o prestanku prava na naknadu po prestanku funkcije za poslanike, savjetnike predsjednika i potpredsjednika Skupštine iz prethodnog saziva parlamenta.

Pravo na godišnju naknadu u iznosu poslednje zarade koju su primali prije prestanka funkcije, prestalo je Goranu Daniloviću, Branki Tanasijević, Adrijanu Vuksanoviću, Ani Nikolić, Valentini Minić, Nedžadu Dreševiću, Neđeljku Rudoviću, Mirsadu Muriću, Maji Bakrač, Mihailu Anđušiću, Nadi Drobnjak, Momčilu Martinoviću, Željki Savković, Neli Savković-Vukčević, Aleksandri Vujičić, Nadi Nenezić, Žani Filipović, Srđanu Miliću, Budimiru Aleksiću i Sanji Pavićević.

Pravo na naknadu danas je prestalo i savjetnicima predsjednika Skupštine iz prethodnog saziva Ivana Brajovića-Tatjani Krivokapić, Jeleni Davidović, Ani Radonjić, Bojani Dabović, Nusretu Eću i Vladimiru Šibaliću.

Isto pravo prestalo je i savjetnicima potpredsjednika Skupštine Anđeli Mićanović, Andrijanu Mavriću i Nikoli Berišaju.

Predsjednik Odbora Milun Zogović je kazao da je potpredsjednik u prethodnoj Vladi za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin obavijestio je odbor da želi da mu Adminsitrativni odbor utvrdi prestanak prava na naknadu zarade, zaključno sa 31.avgustom.

Odboru se obratio i raniji poslanik Skupštine Dženan Kolić (Demokrate) sa zahtjevom za prestanak prava na naknadu po prestanku funkcije, zaključno sa 10.avgustom. Zogović je u ime odbora donio rješenje o prestanku tog prava Pažinu i Koliću, zbog blagovremenosti.

Pravo na jednogodišnju naknadu isteklo je i za ranije poslanike Džavida Šabovića, Ljiljanu Đurašković, Marinu Jočić, ali su oni tražili produženje za još godinu po osnovu sticanja penzije korisnika prava u tom periodu.

Odbor je odbio zahtjev ranijeg poslanika Filipa Vukovića (DPS) da mu se produži naknada jer je ranije već ostvario pravo na prijevremenu starosnu penziju a da traži da mu odbor produži pravo na naknadu do 23.okotobra 2022. kada stiče uslov za starosnu penziju.

“Možda je trebalo da Administrativni odbor bude “elastičniji”, da zažmurimo, da za mjesec dana omogućimo da mu se ne prekida do sticanja prava na penziju”, rekao je potpredsjednik odbora Ljuiđ Škrelja (DPS).

Bivši poslanik Zvonko Vuković (DPS) će takođe morati da dostavi dodatnu dokumentaciju kako bi mu se produžilo pravo na naknadu.

Zogović je kazao da je Upravni sud dostavio Skupštini tužbu Mata Kankaraša iz Podgorice, predlagača kandidata za imenovanje članova Savjeta RTCG zbog ćutanja uprave, o čemu će odbor sudu dostaviti odgovor.

Preporučujemo za Vas