Adžić: U junu evidentirana svaka paklica cigara u Slobodnoj zoni Luke Bar

Kazao da je tokom maja i juna napravljen presjek stanja koji omogućava praćenje situacije

4213 pregleda 13 komentar(a)
Adžić, Foto: Građanski pokret URA
Adžić, Foto: Građanski pokret URA

Krajem maja i tokom juna mjeseca, u velikim višednevnim akcijama Uprave policije (UP) i Uprave prihoda i carina (UPC), a po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, službenici UP i UCP evidentirali su sve paklice duvanskih proizvoda koje su se nalazile u svim hangarima u okviru Slobodne zone Luke Bar.

To je rekao Filip Adžić, savjetnik potpredsjednika Vlade za unutrašnju politiku, bezbjednost, borbu protiv korupcije na visokom nivou i organizovanog kriminala.

On je kazao da je u akciji koja je počela 28. maja i koja je trajala četiri dana, kao i u drugoj akciji koja je vođena 15. i 16. juna, napravljen presjek stanja koji omogućava praćenje situacije sa cigaretama i od kada se duvanski proizvodi više ne skladište u Slobodnoj zoni Luke Bar.

Podsjetio je da je Vlada 22. jula, na predlog potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, donijela Odluku o zabrani skladištenja duvanskih proizvoda u okviru Slobodne zone.

On ističe da su cigarete koje se tamo nalaze trenutno „zarobljene“ u smislu distribucije na crno tržište i da je odlučnošću crnogorskih institucija stavljena tačka na šverc cigareta preko Luke Bar, kao prethodno važnog mjesta za krijumčarenje duvanskih proizvoda širom Evrope

Bonus video: