URA: Prioritet Zakon o porijeklu imovine i izbor novog Tužilačkog savjeta

„Nakon usvajanja ovog zakona distribucija pravde će biti intezivirana i svako od onih koji su akumulirali velike količine kapitala, puteve do kojih su to izveli moraće da dokažu“, poručuju iz Ure

4542 pregleda 199 reakcija 17 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je danas da raduje najava da će Nacrt zakona o porijeklu imovine biti gotov do polovine oktobra, te da će dokument nakon toga ići na javnu raspravu.

Kazali su da podržavaju saradnju kabineta potpredsjednika Vlade i predstavnika Ministarstva pravde i ljudskih i manjinskih prava na izradi Nacrta zakona, vjerujući da će njihova posvećenost tom pitanju, uz podršku stranih eksperata, rezultirati kvalitetnim zakonskim rješenjem.

Ukazuju da se usvajanjem tog zakona „stiču uslovi da uskoro dobijemo zakonsko rješenje koje će označiti kraj sticanju i održavanju imovine stečene van legalnih tokova“.

Podsjećaju da je i taj zakon bio jedno od njihovih predizbornih obećanja i da će njegovo usvajanje još jednom označiti dodatnu afirmaciju njihovih temeljnih programskih politika.

„Ovaj sistemski zakon označiće odlučniju borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije i u državnu kasu vratiti sav novac koji stečen nelegalnim putevima. Kao što smo nekoliko puta ranije isticali, primjena zakona nakon usvajanja može otpočeti od funkcionera Građanskog pokreta URA“, ističu u saopštenju.

Dodaju i da je za njih pitanje usvajanja tog zakona i izbor novog Tužilačkog savjeta prioritet, kao što je, vjeruju, prioritet većine građana Crne Gore.

„Nakon usvajanja ovog zakona distribucija pravde će biti intezivirana i svako od onih koji su akumulirali velike količine kapitala, puteve do kojih su to izveli moraće da dokažu“, zaključuje se u saopštenju Građanskog pokreta URA.

Bonus video: