Bjelopoljska URA: Vlada epidemija licemjerstva, građani da se izdignu iz podjela

"Upravo tridesetogodišnje njegovanje podjela i polarizacije građana je bilo paravan za pljačku epskih razmjera. Umjesto da sada kada smo smijenili lošu vlast pokažemo da nam je stalo da živimo bolje, svojim ponasanjem dajemo alibi za sve kriminalne radnje kojih smo bili svedoci”

5787 pregleda 286 reakcija 6 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

"Poslednjih godinu dana primjećujemo ozbiljnu “epidemiju” licemjerstva, kojom su političari zarazili i građane. Svjedoci smo masovnog ponašanja u kojem cilj opravdava sredstvo. Ljudi u želji da ostvare svoje ciljeve, odnosno lične interese ne biraju sredstva. Euforija koja je zahvatila oba suprostavljena pola u Crnoj Gori ne prestaje", saopštili su iz bjelopoljskog odbora Građanskog pokreta URA.

Kako su kazali, ekstremi sa bilo koje strane nijesu poželjni osim za “topovsko meso”.

"Blaže rečeno - ekstremisti su samo pioni koji služe za žrtvovanje kako bi se izgradile pozicije za neke “jače figure”. Mahanje zastavama i isticanje svog nacionalnog osjećanja neće nikome donijeti posao ili povećati životni standard. Upravo tridesetogodišnje njegovanje podjela i polarizacije građana je bilo paravan za pljačku epskih razmjera. Umjesto da sada kada smo smijenili lošu vlast pokažemo da nam je stalo da živimo bolje, svojim ponasanjem dajemo alibi za sve kriminalne radnje kojih smo bili svedoci”, napominju.

Neshvatljivo je, kažu još iz bjelopoljske URE, da je u evropskoj državi, sa poražavajuće niskim standardom i trendom odlaska mladih, građanima među najvažnijim – popis.

,,Može da bude jedino važan da bismo imali tačne podatke u popisu iz 2031. koliko je mladih Crnogoraca, Srba, Bošnjaka ili Hrvata otišlo iz ove države. Sigurni smo da će za 10 godina, ako nastavimo da se prebrojavamo naša djeca otići, a naši unuci će se rađati kao Njemci, Šveđani, Amerikanci. Mi ćemo se i dalje busati u junačka, ali staračka prsa samo sa velikom tugom”, zaključuju.

Bonus video: