Vukotić: DPS uradio sve da za mlade nema mjesta na Cetinju, grad na ivici bankorta

"Najviše četiri mjeseca od završetka školovanja, biće ponuđena praksa u trajanju od devet mjeseci, dodatno obrazovanje ili radno fokusirana obuka za naše mlade ljude"
142 pregleda 24 komentar(a)
Milica Vukotić, Foto: SDP
Milica Vukotić, Foto: SDP
Ažurirano: 10.11.2017. 11:05h

DPS vlast je u proteklom periodu uradila sve da za mlade nema mjesta na Cetinju, saopštila je danas Milica Vukotić, kandidatkinja za odbornicu liste SDP Da živi Cetinje

"Grad stalno nedomaćinski zadužuju da bi namirili svoje interese. Grad Cetinje je dužan 25 miliona eura i doveden je na ivicu bankrota. To znači da je svako od nas dužan 1.700 eura. Zamislite da Prijestonica bankrotira! Lista SDP – da živi Cetinje će nakon pobjede 26. novembra stvarati nove šanse za cetinjsku mladost. Naš cilj je – da živi Cetinje, a Cetinje ne može da živi ako mladi ljudi jedva čekaju da iz njega odu ne uviđajući bilo kakvu perspektivu za posao i zasnivanje porodic", istakla je Vukotić.

Ona je dodala da će Cetinje sa novom upravom nakon pobjede na izborima, koja će biti predvođena SDP, dati Garanciju za mlade.

"Najviše četiri mjeseca od završetka školovanja, biće ponuđena praksa u trajanju od devet mjeseci, dodatno obrazovanje ili radno fokusirana obuka za naše mlade ljude. Takođe svaki poslodavac koji zaposli mladu osobu do 30 godina starosti koja ima prebivalište na teritoriji Cetinja duže od godinu dana ili koja je živjela na Cetinju do odlaska na studije i poslije njih se vratila u svoj grad, dobiće umanjenje od lokalnih poreza u trajanju od dvije godine. Za Garanciju za mlade ćemo od 2018. godine izdvojiti 300 hiljada eura", kazala je Vukotić.

Rekla je i da će SDP obezbijediti poštenu šansu za posao mladima na Cetinju sa jasnim planom za oživljavanje ekonomije Cetinja kroz brojne stimulativne mjere i Garantni fond Prijestonice kojim će omogućiti otvaranje novih radnih mjesta u realnom sektoru.

"Briga o gradu je briga za sve njegove građane, posebno za mlade. Zato ćemo umjesto razbacivanja novca na megalomanske projekte koji služe ličnim interesima pojedinaca taj novac na ovaj način uložiti u budućnost cetinjske mladosti. Ulaganje u mlade je ulaganje u budućnost – ulaganje u Cetinje koje živi", zaključila je Vukotić

Bonus video: