Vučinić: CG i Srbiju povezuje zajednička istorija, porodice i ekonomska saradnja, treba njegovati te neraskidive veze

Tema sastanka je bila saradnja skupštine Crne Gore i Srbije, ali i saradnja dva poslanička kluba PUPS "TRI P" i Demokratskog fronta

7457 pregleda 19 komentar(a)
Foto: Radnička partija
Foto: Radnička partija

Delegacija Radničke partije na čelu sa predsjednikom Maksimom Vučinićem boravila je u radnoj posjeti u Beogradu, gdje su se sastali sa potpredsjednikom Narodne skupštine Beograda Stefanom Krkobabićem, a tema sastanka je bila saradnja skupštine Crne Gore i Srbije, ali i saradnja dva poslanička kluba PUPS "TRI P" i Demokratskog fronta.

"Ove dvije partije nastale su sa jednim zajedničkim ciljem, a to je očuvanje dostojanstva radničke klase, penzionera i privrednika kao i poboljšanju njihovog položaja u društvu", navodi se u saopštenju ove partije.

Kako se navodi, Krkobabić je iskazao interesovanje za položaj srpskog stanovništa u Crnoj Gori i zaštiti njihovih interesa i kazao da je politika Srbije uvijek okrenuta dijalogu i razmjeni ideja, ali da se odluke donose isključivo u interesu građana.

Maksim Vučinić u Beogradu
foto: Radnička partija

Vučinić je tom prilikom istakao da je prije godinu dana izabran za najmlađeg poslanika u Skupštini Crne Gore, a da je danas imao čast da svoju prvu diplomatsku misiju započne u nekadašnjoj Skupštini Savezne Republike Jugoslavije i Krkobabićem.

On je ukazao na činjenicu da "Crnu Goru i Srbiju povezuje zajednička istorija, porodice pa i ekonomska saradnja, te da su takve veze neraskidive i da ih treba njegovati i jačati"

U saopštenju Radničke partije se takođe navodi da je posebna tema sastanka bila ekonomska saradnja dvije države ali i uspostavljanje saradnje i na ostalim važnim oblastima za obje države.

"Ove teme su podržali predstavnici stručnoig savjeta Radničke partije, ali i potpredsjednik partije Momčlilo Manojlović. Kada je ekonomska saradnja u pitanju narodni poslanik u Skupštini Srbije Dragan M. Marković naveo je da PUPS primjenjuje veoma uspješan model osnivanja privrednih zadruga , koje subvencioniše Vlada Republike Srbije, a koja predstavlja primjer dobre prakse zapošljavanja mladih na selu i pomoći privrednim gazdinstvima", navodi se u saopštenju ove partije.

Bonus video: