Izabran danilovgradski odbor URE,

Abazović: Stali smo kao brana na jednoj strani kriminalcima na drugoj strani ljudima koji su zarobljeni u prošlosti

"Otvoreni smo za saradnju sa svima koji dijele naše vrijednosti. Nećemo se baviti politikanstvom već politikom. Naša borba neće biti u cilju moći već u cilju unapređenja kvaliteta života građana Danilovgrada“, naglasio je predsjednik danilovgradske URE u budućem mandatu Aleksandar Aco Šaranović

20516 pregleda 207 reakcija 77 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA
Ažurirano: 25.09.2021. 16:38h

Promjene u Crnoj Gori su moguće, ali na jasnim principima, a ko to ne prihvata neka traži druge partnere, kazao je lider Građanskog pokreta URA Dritan Abazović.

Kako je saopšteno iz URA-e, Abazović je govorio na trećoj izbornoj konvenciji te partije u Danilovgradu.

„Poremetili smo račune dva pola, poremetili smo račune regionalno, čak i međunarodno, pokazali smo da država može da se transformiše na miran način, zbog toga i svjedočimo napadima. Naša ideja je prevazišla granice naše države i zbog toga jesmo superiorni“, kazao je Abazović.

Iz URA-e su kazali da je na današnjoj izbornoj skupštini danilovgradskog odbora izglasano 50 članova, potpredsjednici i predsjednik.

Kako je saopšteno, za predsjednika danilovgradske URE izglasan je Aleksandar Šaranović.

“Za potpredsjednike URA u Danilovgradu izglasani su Nada Ćeranić, Nađa Pekić, Miloš Popović, Dejan Vojvodić i Radomir Prelević”, navodi se u saopštenju.

Abazović je kazao da se njihova partija zove Crna Gora.

„Naša misija je da izađemo iz balkanskih čeljusti i svrstamo nas u red evropskih zemalja. Razumijem da građani žele sve na brzinu, preko noći ali to u realnosti nije tako”, rekao je Abazović.

Prema njegovim riječima, 30. avgust je bio istorijski jer se suverenitet vratio građanima i shvatili su da njihova moć i glas znače da mogu da smijene vlast bez problema.

“Suočili smo se sa najvećim izazovima, svako nas napada ali je to pokazatelj da smo na pravom putu. Stali smo kao brana na jednoj strani kriminalcima i ljudima koji su ogrezli u njemu i na drugoj strani ljudima koji su zarobljeni u prošlosti”, istakao je Abazović.

On je poručio da Crna Gora treba da bude kuća svih građana bez obzira na bilo koju njihovu ličnu pripadnost.

Abazović je dodao da se solidariše sa građanima, dodajuči da “sve ovo što smo živjeli i danas živimo je bolest koju moramo da izliječimo”.

“Moramo da vjerujemo u ideju, da Crna Gora može da iskorači, ne trebaju nam nikakvi specijalne pomoći. Nema nikakvih promjena dok mi ne damo zeleno svjetlo i mi nikada nećemo izdati nacionalne interese Crne Gore”, poručio je Abazović.

On je istakao je i da su odbranili mir u Crnoj Gori i da će ga braniti na svakom mjestu.

„Mi imamo simpatije i van granica Crne Gore. Mi treba da iskoristimo šansu da Crnu Goru usmjerimo na prave teme, ka ekonomiji, otvorenosti. Naši strahovi su iracionalni, Crna Gora treba da je otvorena, to je najveća komparativna šansa i mi treba da nastavimo da vjerujemo u takvu Crnu Goru“, rekao je Abazović.

Abazović je kazao i da su u URI preuzeli veliku odgovornost da transformišu Crnu Goru, da je taj put težak ali pravedan i da traži hrabre ljude.

„Manje društvenih mreža i relaksirano, mi ćemo pobijediti. Mi ne želimo da se Crna Gora vrati u doba referenduma naša misija je da mirimo dvije strane. Iz ovoga broda niko nije iskočio u ovaj brod samo dolaze putnici“, poručio je Abazović.

Šaranović je poručio da je za URA-u u Danilovgradu sjajna budućnost.

„Zahvalnost starijim članovima koji su dali doprinos da imamo stabilnu danilovgradsku URU. Pohvala i našim mladim aktivistima i članovima. Posebna zahvalnost za izvršnog direktora URE Zoran Mikića koji je nemjerljivo doprinio našem radu“, rekao je Šaranović.

On je ocijenio da podjele u društvu nikad nijesu bile veće i ekstremnije.

Šaranović je kazao da je reafirmacija građanina njihov zadatak i da od toga zavisi njihova sudbina.

Kako je kazao, na izborima će građanima ponuditi najbolje ljude i listu.

“Da od jedne od najprljavijih opština postanemo jedna od najzelenijih i uspješno rješavamo probleme infrstrukture”, dodao je Šaranović.

Šranović je naveo da su otvoreni za sardnju sa svima koji dijele njihove vrijednosti.

“Nećemo se baviti politikanstvom već politikom. Naša borba neće biti u cilju moći već u cilju unapređenja kvaliteta života građana Danilovgrada“, poručio je Šaranović.

Politička direktorka URA-e Ana Novaković-Đurović kazala je da je viziju te partije dijelila i kao aktivista NVO sektora.

„Osjećala sam odgovornost da očuvam ideju građanske Crne Gore i zbog toga sam danas ovdje. Prošle godine napravljen je prvi važan korak za partiju a to je smjena vlasti. Isključivo zbog doprinosa URE DPS je danas u opoziciji. Isključivo važnošću i odvažnošću URA Crna Gora je dobila kartu u demokratskom svijetu“, kazala je Novaković-Đurović.

Ona je dodala i da nametnuti kao dominantan program i ideje URA-e nije jednostavno ali da će se to desiti jer vjeruje u superioran i nadmoćan program URA-e.

„Nacionalističke politike brzo će biti nadjačane politikama URE da bi pobijedila Crna Gora. Naš cilj treba da bude Crna Gora kao sljedeća naredna članica EU”, rekla je Novaković-Đurović.

Novaković-Đurović je ocijenila da su potrebne profesionalne institucije, profesionalci i onda postoji objektivna realnost za ostvarivanje ciljeva.

“Talas progresivnosti je zahvaljujući URI pokrenut kako u Crnoj Gori tako i u regionu. Vrijeme je za nove ljude a što se tiče naše politike ona je jedina perspektiva. Naša obaveza jeste puno rada i plan kako na lokalnom tako i na državnom nivou”, dodala je Novaković-Đurović.

Potpredsjednik URA-e Goran Đurović kazao je da je zadatak te partije da ohrabre ljude da budu dio progresivne priče te partije.

„Napadaju nas svi, jedni drugi, treći, peti, stoti. Najvažnije od svega jeste da je jedinstvo nešto što nas može održati i spasiti osd svih udara

Preporučujemo za Vas