Privatna ili zvanična posjeta

Ko je platio put do Svete Gore?

Iz Vlade ne odgovaraju da li je Krivokapić u jednom od najznačajnijih centara pravoslavnog svijeta boravio u svojstvu premijera ili privatno, da li su poreski obveznici platili put do tamo, i ako jesu - koliko

50315 pregleda 544 reakcija 191 komentar(a)
Foto: Orthodoxia News Agency
Foto: Orthodoxia News Agency

Iz Vlade Crne Gore odbijaju da odgovore u kom svojstvu i o čijem trošku je premijer Zdravko Krivokapić prošlog vikenda boravio na Svetoj Gori.

Crnogorski portali prenijeli su 18. septembra - pozivajući se na grčke medije - vijest da je Krivokapić posjetio manastir Vatoped na Svetoj Gori, jednom od najznačajnijih centara pravoslavnog svijeta.

On je, navodno, bio na dvodnevnom hodočašću.

Međutim, ni Vlada ni premijer do sada se nijesu oglašavali tim povodom.

Krivokapić je uoči dolaska na Svetu Goru boravio u Solunu, gdje je otvorio konzulat Crne Gore.

”Vijestima” iz Vlade - iako su im u dva navrata poslata pitanja - nije odgovoreno da li je Krivokapić na Svetoj Gori bio u svojstvu premijera ili privatno, da li su poreski obveznici platili njegov put do tamo, i ako jesu - koliko je put koštao.

Premijer se, prema pisanju grčkih medija, u manastiru Vatoped sastao s igumanom Jefremom, od kog je, kako navode, zatražio blagoslov.

Na fotografijama na kojima Krivokapić razmjenjuje poklone s igumanom manastira, vidi se i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Hodočašće je, prema pisanju portala Orthodoxia News Agency, održano na inicijativu Atinske medicinske grupe.

Krivokapić se i tokom svoje prve posjete Grčkoj, u maju, sastajao s tamošnjim crkvenim predstavnicima.

Crnogorski premijer tada se susreo s arhiepiskopom Atine i cijele Grčke, Jeronimom.

Krivokapić je više puta bio na meti kritika dijela domaće javnosti zbog bliskosti s crkvom, ali i zbog izjava poput one da je snagom vjere moguće pomjeriti planine i da se to već desilo, kao i zbog kršenja epidemioloških mjera tokom sahrana i vjerskih obreda.

Preporučujemo za Vas