DPS: Premijer i ministri svjesno srušili zdravstveni sistem i izgubili legitimitet i pravo da traže poštovanje mjera

"Današnji skandalozni događaj, uključujući i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast", kazali su iz DPS-a

16931 pregleda 90 reakcija 90 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Danas su u Beranama premijer i članovi Vlade grubo prekršili sve epidemiološke mjere koje su prethodno propisali građanima, i u potpunosti urušili svoj i autoritet zdravstvenih vlasti u Crnoj Gori, kazali su iz Demokratske partije socijalista (DPS).

Premijer Zdravko Krivokapić i članovi Vlade prisustvovali su danas ustoličenju episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija u Beranama.

"Slika na kojoj se tiskaju predsjednik Vlade, njegovi ministri i poslanici vladajuće većine, kao i video snimak na kojem premijer Krivokapić, uzgred nevakcinisan, koristi kašiku za pričest u jeku epidemije u zemlji za rekordnim brojem zaraženih, najbolje govori ko čini ovu Vladu. Današnji skandalozni događaj, uključujući i prenos vjerskog obreda na Parlamentarnom kanalu u sekularnoj, građanskoj državi, potpuno je ogolio sistem vrijednosti koji zastupa aktuelna vlast", kazali su iz DPS-a.

Ističu da građani ne mogu bez maske i potvrde o vakcinaciji u pekaru po hljeb, a premijer i ministri mogu, i to na crkvene svečanosti koje se snimaju kamerama Javnog servisa, "da bodu oči građanima".

"Oni koji treba najviše da vode računa o zdravlju građana, pretvorili su jedan vjerski čin u epidemiološku bombu. Svjesno su srušili zdravstveni sistem i potpuno izgubili legitimitet i pravo da traže od građana da poštuju mjere. Zbog svega navedenog, tražimo ostavku ministarke zdravlja jer je današnji događaj najbolji dokaz da ona i njen tim, nijesu u stanju da sprovedu zdravstvene mjere ni u svom najbližem okruženju", piše u saopštenju.

Zaključuju da od danas više ne postoji građanin Crne Gore kome nije jasno, da je za ovu Vladu "vjerski fanatizam važniji od pokušaja suzbijanja epidemije i spašavanja ljudskih života".

Bonus video: