"GRAĐANI SVJEDOCI JOŠ JEDNE LAKRDIJE"

Pavićević: Totalitarna nikšićka vlast će otplivati kraulom u neslavnu političku prošlost

"Pored niza loših odluka koje čini totalitarna gradska vlast kap koja preliva čašu je da već četvrti mjesec bazen u Sportskom centru nije u funkciji i da nesposobna vlast sada gleda u nebo i ne preostaje joj ništa drugo nego da uz duh dodolskih pjesama priziva veće padavine kako bi se napunio bazen"
60 pregleda 11 komentar(a)
Mirko Pavićević, Foto: Građanski pokret URA
Mirko Pavićević, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 10.11.2017. 09:26h

Totalitarna nikšićka vlast će otplivati kraulom u neslavnu političku prošlost, saopštio je danas član Opštinskog odbora URA Nikšić Mirko Pavićević.

On je dodao da su Nikšićani su ovih dana svjedoci još jedne lakrdije koju je proizvela lokalna vlast.

"Pored niza loših odluka koje čini totalitarna gradska vlast kap koja preliva čašu je da već četvrti mjesec bazen u Sportskom centru nije u funkciji i da nesposobna vlast sada gleda u nebo i ne preostaje joj ništa drugo nego da uz duh dodolskih pjesama priziva veće padavine kako bi se napunio bazen u koji je totalitarna opštinska družina uložila 1.400.000 eura. Posebno je porazna ova situacija, ako se zna da je sav taj novac prikupljen putem donacija, jer ova sklepana družina nije bila u stanju na drugi način obezbijediti sredstva za rekonstrukciju bazena. URA je još prilikom početka rekonstrukcije bazena upozoravala i pozivala tužilaštvo da ispitaju da li se rekonstrukcija radi shodno zakonskim okvirima. Još tada je bilo vidljivo da će dugo čekana rekonstrukcija bazena biti kratkog daha", rekao je Pavićević.

On u ime pokreta URA u Nikšiću pita lokalnu "sklepanu vlast da li osjeća ikakvu odgovornost zašto je, pored enormno uloženog novca, katanac na vratima bazena?"

"Da li se lokalna vlast stidi što je iznevjerila donatore koji su za dobrobit građana Nikšića, donirali ne mala novčana sredstva, a sada zajedno moramo da čekamo kako bi se nebo smilovalo i poslalo obilnije padavine. Da li lokalna sklepana vlast na ovaj način šalje poruku svim potencijalnim investitorima da u Nikšiću nemaju šta da traže, jer bi sigurno izgubili svoj kredibilitet? Da li lokalna sklepana vlast osjeća makar grižu savjesti prema članovima plivačkih klubova u Nikšiću koji zbog nastale situacije sigurno gube volju da ožive vodene sportove u Nikšiću iako su sve ove godine u neljudskim uslovima bar držali iskru koju su željeli da razgore sa sa rekonstrukcijom bazena", kazao je Pavićević.

Po njegovim riječima, ostaje nejasno ko će da odgovara za izgubljena novčana sredstva koja su trebala biti naplaćena po osnovu korišćenja bazena.

"Ovakvu situaciju bi jedino mogao da ovjekovječi naš Živko koji bi kroz filmsku traku najbolje opisao amatere koji vode nekad najjači industrijski grad, a koji su ga doveli do tog nivoa da, ako se ovakav trend seobe iz Nikšića nastavi, bazen će imati sve manje posjeta, pa nam obilnija kiša ne bi bila ni potrebna. Građanski pokret URA je uvjeren da se ova sklepana vlast približila zadnjoj stepenici sa koje jedino mogu da padnu u prazan bazen i zaplivaju kraul u političku istoriju u kojoj će biti obilježeni kao uništitelji svega čega su se dotakli", zaključio je Pavićević.

Preporučujemo za Vas