"njegova ostavka jedini logični čin"

PzP Budva: Radović nedostojan da ikada više obavlja javnu funkciju

"Pokret za promjene će uvijek podržati otkrivanje saradnika DPS koji su se infiltrirali u novoj vlasti sa namjerom da nastave putem organizovanog kriminala i korupcije"

16944 pregleda 80 reakcija 14 komentar(a)

Opštinski odbor Pokreta za promjene Budva saopštio je da je predsjednik Skupštine opštine (SO) Budva i funkcioner Demorkatske Crne Gore Krsto Radović "nedostojan da ikada više obavlja javnu funkciju".

Iz PzP Budva su reagovali na ponudu Radovića da on i predsjednik Opštine Budva Marko Carević podnesu ostavke na funkcije koje pokrivaju i da nakon toga, u dogovoru sa ostatkom koalicije, Demokratskim frontom (DF) predlože novog kandidata za predsjednika Opštine, a Demokrate novog kandidata za predsjednika Skupštine.

PzP Budva navodi da je ponuda Radovića "jedini logični čin nakon objelodanjivanja njegovih radnji iz prethodnog perioda i saradnje koju je imao sa funkcionerima Demokratske partije socijalista".

"Zbog činjenice da je zajedno sa njima kršio zakon, što je javno predstavljeno i dokazano, ne zaslužuje više da obavlja niti jednu javnu funkciju jer ga njegovo činjenje trajno diskvalifikuje za to. Pokret za promjene je partija koja se uvijek zalagala za reformske procese i demontažu sistema vladanja DPS i sada kada je dokazano da je i sam Radović bio dio toga sistema dok smo se mi borili protiv vlasti organizovanog kriminala i korupcije, jasno je da nema niti će ikada imati našu podršku u bilo čemu", navodi se u saopštenju.

Dodaju da sve što je objelodanjeno za Radovića "predstavlja skandal za njega lično i za partiju koju predstavlja", te da je ostavka "jedini moralni čin koji je mogao da preduzme".

"Kako ni riječi nismo čuli od njega o svim dokazima koji su predočeni javnosti, već samo neprimjeren rječnik, povisivanje tona i netačne tvrdnje, javnost je imala priliku da se dodatno uvjeri da je upravo on sarađivao sa DPS i postao dio sistema vrijednosti koji je opljačkao građane Budve na stotinama miliona eura. PZP želi jasno da saopšti i njemu i drugima da čvrsto stoji iza svakog poteza DF Budva i u potpunosti iza činjenica i dokaza koje je Nikola Jovanović iznio na pres konferenciji, otkrivajući stvarnost o Radoviću koji ne može da opovrgne jasne činjenice i dokaze. Umjesto da podnese neopozivu ostavku i izvini se javnosti na šteti koju je napravio, i obaveže se na vraćanje novca koji je umjesto u budžet građana završio na njegovom računu, isti se usudio da ponovo javnost dezavuiše o nekakvoj neslozi unutar DF", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da su svi funkcioneri PzP-a "uvijek su na strani istine, pravde i protiv DPS-a", a da je Radović "dokazao da je ogrezao u kombinacijama sa DPS i da mu nije mjesto u vlasti".

"Zato mu ovim putem poručujemo da će za sve ono što je radio morati da snosi političku i pravnu odgovrnost. Pokret za promjene će uvijek podržati otkrivanje saradnika DPS koji su se infiltrirali u novoj vlasti sa namjerom da nastave putem organizovanog kriminala i korupcije. Ovom prilikom želimo da podsjetimo Radovića da su PZP, NSD i DNP Budva potpisali sporazum o jedinstvenom djelovanju unutar DF i da konačno prestane da mešetari sa pričama o nejedinstvu, dajući sebi toliku važnost da zbog njega mogu nastati razmirice unutar nas. On očito ima problem sa istinom koja ga je demaskirala do te činjenice da je i sam na pres konferenciji priznao da je već davao nekoliko puta izjave u tužilaštvo i policiji povodom svojih biznis aktivnosti i sada je postao toliko breme za Demokrate da je morao da ponudi ostavku".

Iz PzP Budva navode i da zahtjev da pored Radovića ostavku podnese i Carević, vide "kao očajnički čin da u politički strmoglavom padu i kompromitaciji pokušava za sobom da povuče i druge".

"Lista koju je predvodio Carević je osvojila 42 odsto podrške i kod takvog rezultata jasno je da je sadašnje rješenje predsjednika opštine izborna volja građana, zbog čega ima našu punu podršku. Ako je grijeh to što je Carević dao nemjerljiv doprinos ustoličenju mitropolita Joanikija, neka mu se taj grijeh nikad ne oprosti. Ako je grijeh što je Carević sa svojim timom zaštitio Opštinu Budva od arbitražnog postupka koji vodi kompanija WTE protiv Opštine Budva, u čemu je zaštitio budžet Opštine u iznosu od 66 miliona eura, neka mu se ni taj grijeh nikada ne oprosti. Ako je grijeh što je Carević dao lični doprinos za izvanrednu turističku sezonu u Budvi, neka mu se ni taj grijeh nikada ne oprosti. O radu Carevića najbolje govore nezapamćeni rezultati suficita budžeta Opštine i ako ga vi osuđujete za kako kažete "samovlašće" u radu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se, između ostalog navodi i da današnjim nuđenjem ostavke ""kvazi advokat" Radović je javno priznao krivicu i potvrdio da je nedostojan da ikada više obavlja javnu funkciju".

Preporučujemo za Vas