Sekretarka SO Tivat podnijela ostavku: Zakonitost joj draža od funkcije

Predsjednik parlamenta i njen nadređeni Ivan Novosel (DPS) juče nije odgovarao na telefonske pozive i SMS novinara “Vijesti“ da prokomentariše potez prve saradnice.
304 pregleda 7 komentar(a)
Ana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ana Matijević, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 10.11.2017. 07:28h

Sekretarka Skupštine Opštine Tivat Ana Matijević (DPS) podnijela je juče ostavku na tu funkciju, nezvanično je potvrđeno “Vijestima“ u Opštini.

Matijevićeva je navodno u ostavci navela da je podnosi iz profesionalnih razloga i odlučnosti da istraje u ulozi koju ima sekretar SO - zakonitosti i pravnoj valjanosti rada parlamenta i svih odluka koje on donosi.

Ona je takav postupak indirektno najavila na posljednjoj sjednici Skupštini u utorak, kada se javno usprotivila načinu na koji je Sekretarijat za lokalnu samoupravu pripremio izmjene kontroverzne “Odluke o rješavanju stambenih potreba lica koja bira ili imenuje SO i predsjednik opštine i drugih lica čiji je rad od posebnog interesa za opštinu“. Istakla je da su neka od predloženih rješenja protivna zakonu i da će ona, ukoliko takva odluka, ipak, bude usvojena, inicirati preispitivanje zakonitisti pred nadležnim sudom. Nakon njenih upozorenja, predlagači su izmijenili sporne odredbe, prije nego je odluka usvojena glasovima odbornika vladajućih DPS-a i SD-a.

Matijevićeva je juče podnijela i ostavku i na mjesto zamjenika predsjednika Opštinske izborne komisije.

Predsjednik parlamenta i njen nadređeni Ivan Novosel (DPS) juče nije odgovarao na telefonske pozive i SMS novinara “Vijesti“ da prokomentariše potez prve saradnice.

Predsjednik tivatskog DPS-a i potpredsjednik Opštine Siniša Kusovac kazao je da ne može ništa da komentariše, dok Izvršni odbor te partije ne zauzme stav o navodnoj ostavci.

Iako ostavka nema političku pozadinu, veoma je neugodna za vladajuću partiju u Tivtu jer ukazuje na mogućnost postojanja pravnih nedostataka u materijalima koje izvršna vlast gradonačelnice Snežene Matijević (DPS) „gura“ kroz parlament, gdje DPS sam ima većinu, bez koalicionih partnera SD i HGI.

Tivatska opozicija koja je sa uvažavanjem govorila o profesionalnosti Ane Matijević, pozdravila je njen javni istup na posljednjoj sjednici parlamenta, čestitajući joj na „građanskoj hrabrosti i odlučnosti da uprkos partitokratiji, brani zakonitost“.

Bonus video: