Nikolić: Podnijeli smo predlog za interpelaciju Radulovića, srozao aktivnosti MVP na nivo propagande

Smatra da je Radulović grubo zloupotrijebio položaj i stavio MVP u službu širenja "opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi" jer, kako je to istakao, nije naveo na osnovu kojih podataka i po čijem nalogu je sastavio instrukciju za naše diplomatsko-konzularne predstavnike

10185 pregleda 30 reakcija 30 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista podnijela je danas predlog za interpelaciju i razrješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, kazao je član Predsjedništva i poslavnik ove partije Andrija Nikolić.

To je učinjeno jer je Radulović, kako tvrde, srozao aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova (MVP) na nivo prizemne propagande uputivši instrukciju našim ambasadama kako da informišu zemlje domaćine o događajima na Cetinju 4. i 5. septembra.

"I to dan prije nego što je formirana Komisija Biroa za operativnu komunikaciju Vlade Crne Gore koja tek treba da provjeri ponašanje svih aktera i crnogorske policije", kazao je.

Nikolić smatra da je Radulović grubo zloupotrijebio položaj i stavio MVP u službu širenja "opasnih spinova koje lansiraju beogradski tabloidi" jer, kako je to istakao, nije naveo na osnovu kojih podataka i po čijem nalogu je sastavio instrukciju za naše diplomatsko-konzularne predstavnike, niti koji Vladini resori su dostavili informacije MVP.

“Bez zvaničnih izvještaja o događajima na Cetinju Ministarstvo vanjskih poslova utvrdilo je da je ,,policija djelovala profesionalno” i svu krivicu pokušalo da pripiše predstavnicima opozicije i predsjedniku Crne Gore, predstavljajući ih kao ekstremiste”, istakao je Nikolić.

Navodi da je ponižavajuće za Crnu Goru da ministar vanjskih poslova u međunarodnoj javnosti "pokreće subverzivnu akciju protiv predsjednika sopstvene države, zloupotrebljavajući u te svrhe diplomate Crne Gore, a da samo par dana kasnije kao član državne delegacije u Njujorku, nastupa i sjedi sa šefom delegacije predsjednikom Đukanovićem".

Na kraju Nikolić je konstatovao da je od imenovanja na funkciju Radulović pokazivao nekompetentnost, ali i nepoznavanje i nepoštovanje zakona i Ustava Crne Gore, te poručio da je ovaj posljednji skandal samo jedan u nizu nedostojnih poteza ovog ministra.

“Zato razriješenje ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića, predstavlja minimum odgovornosti neophodan za zaustavljanje dalje kompromitacije međunarodnog ugleda Crne Gore”, zaključio je Nikolić.

Bonus video: