Cikotić: Rekordne cijene goriva najvidljiviji pokazatelj ekonomske politike Vlade

Nažalost, dodaje Cikotić, Vlada i partije koje su sastavile skupštinsku većinu nastavljaju da se bave sobom i međusobnim odnosima, a sve ekonomske i društvene probleme isporučuju narodu

7870 pregleda 19 komentar(a)
Cikotić, Foto: SDP
Cikotić, Foto: SDP

Rekordne cijene goriva na crnogorskim pumpama najvidljiviji su pokazatelj ekonomske politike Vlade Crne Gore. Politike zasnovane na održavanju visokih akciza i poreza, na kažnjavanju privrednika i sve većim cijenama za građane Crne Gore, koji već sada plaćaju najskuplje proizvode u regionu, saopštila je portparolka Socijaldemokratske partije Amina Cikotić.

Cikotić smatra da su se visoke akcize na gorivo, zbog kojeg je ono danas skuplje nego u Austriji ili Luksemburgu, morale promijeniti čim su cijene na berzi krenule sa rastom, kako bi se zaustavio udar na standard građana.

"Jer danas oni od 10 eura goriva koje sipaju na pumpi 6 eura daju Vladi Zdravka Krivokapića, dok samo 4 košta samo gorivo i marža prodavaca. SDP je zbog toga obnovila svoj zakonski predlog kojim bi akciza bila smanjena za 15 odsto, a time cijena goriva došla blizu nivoa zemalja regiona, ali ni nova vlast, baš kao i prethodna, ne pokazuju želju da riješe ovaj značajan problem koji pogađa sve građane naše zemlje", navodi Cikotić u svom saopštenju.

Prema njenim riječima, za vlast su očigledno u fokusu neka druga "nebeska pitanja" dok je briga za svakodnevni život trajala taman koliko i "vožnja premijera i ministara taksijem na posao"

Nažalost, dodaje Cikotić, Vlada i partije koje su sastavile skupštinsku većinu nastavljaju da se bave sobom i međusobnim odnosima, a sve ekonomske i društvene probleme isporučuju narodu.

Smatra i da nemaju kad da se bave životnim pitanjima, jer je važnije gdje će se ko rasporediti i imati više ministara i direktora, nego ima li novih radnih mjesta i mogu li se zaustaviti poskupljenja

SDP će, dodaje ona, nastaviti sa insistiranjem da se ovaj, ali i drugi ekonomsko-socijalni zakoni hitno donesu, kako bi se zaustavio strahoviti rast cijena koji traje već godinu dana.

Bonus video: