Konatar: Članstvo u EU ključni cilj ove generacije političara

Članstvo u EU, ističe Konatar, nije cilj sam po sebi, već treba da izvuče "ono najbolje iz svih nas" i kao takvo da simboliše modernizaciju, napredak, izgradnju institucija i pravedne države, kao i bolji život za sve građane

3946 pregleda 157 reakcija 18 komentar(a)
Konatar, Foto: Savo Prelević
Konatar, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar poručio je da ključni politički cilj ove generacije političara mora biti da Crna Gora bude naredna članica Evropske unije.

"Imajući u vidu posjetu predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen i poruke koje je uputila, na nama je da uradimo sve da to bude već 2025. godine, što će biti izazovno i teško, ali jedino ispravno za građane i državu Crnu Goru", saopštio je Konatar.

Kazao je da je URA na izborima 30. avgusta prošle godine, zajedno sa građanima, ostvarila svoj prvi politički cilj kroz demokratsku promjenu vlasti, a da je sada pred tom partijom sljedeći veliki politički cilj - članstvo Crne Gore u EU.

To članstvo, kako ističe, nije cilj sam po sebi, već treba da izvuče "ono najbolje iz svih nas" i kao takvo da simboliše modernizaciju, napredak, izgradnju institucija i pravedne države, kao i bolji život za sve građane Crne Gore.

"S obzirom na to da bi 87 odsto građana glasalo za članstvo u Evropskoj uniji, mi danas nemamo pitanja oko kojeg bi lakše postigli društveni konsenzus i zajedništvo od evropske budućnosti Crne Gore."

"Dakle, prvi korak ka prevazilaženju podjela, u kojima smo bili tako dobri svih ovih godina, nam se jednostavno sam nameće - pronađimo ono što nam je zajedničko, a to je građanska, evropska i ekološka Crna Gora", zaključio je Konatar.

Bonus video: