SDP traži saslušanje Krivokapića i Sekulovića: Odbor da ispita optužbe ministra

"Ili je došlo do kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, ili ministar unutrašnjih poslova i/ili premijer ne govore istinu, kazao je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković

6080 pregleda 20 reakcija 22 komentar(a)
Zeković, Foto: Boris Pejović
Zeković, Foto: Boris Pejović

Socijaldemokratska partija (SDP) predala je danas u skupštinsku proceduru inicijativu za kontrolno saslušanje predsjednika Vlade Zdravka Krivokapića i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića.

"Saslušanje je predloženo kako bi Odbor za bezbjednost i odbranu utvrdio sve činjenice povodom optužbe ministra unutrašnjih poslova da je u veoma složenoj bezbjednosnoj situaciji dobio nezakonito uputstvo od predsjednika Vlade, a koje se tiče angažovanje službenika Uprave policije, kao i tvrdnji samog predsjednika Vlade da je on 'naložio akciju policije'," saopštio je potpredsjednik SDP-a Bojan Zeković.

U SDP-u smatraju neophodnim da se Odbor upozna sa sadržajem uputstva koje je predsjednik Vlade "zvanično uputio ministru unutrašnjih poslova" i utvrdi istinitost tvrdnje premijera da je on nalagao policijske akcije.

"Ovo posebno iz razloga što optužbe ne dolaze od opozicionih predstavnika pa bi im se mogla dovesti u pitanje politička motivacija, odnosno pristrasnost, već ministar optužuje 'svog' predsjednika Vlade da je pokušao nezakonito naložiti aktivnosti službenika Uprave policije."

"Postoje dvije mogućnosti: ili je došlo do kršenja Zakona o unutrašnjim poslovima, ili ministar unutrašnjih poslova i /ili premijer ne govore istinu. Šta god da je u pitanju neophodno je da Odbor utvrdi punu istinu kako bi mogao donositi dalje odluke", zaključio je Zeković.

Bonus video: