Abazović: Prirodni, turistički i sportski potencijal donijeće ekonomsku tranformaciju Rožaja

"Rožaje oduvijek bilo primjer u očuvanju multikulturalizma i međuvjerskog sklada"

2974 pregleda 125 reakcija 3 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

„Uvjeren sam da će ogromni prirodni, turistički i sportski potencijal u bliskoj budućnosti promijeniti izgled Rožaja i dovesti do ekonomske transformacije grada“, kazao je potpredsjednik Vlade Dritan Abazović povodom 30. septembra, Dana opštine Rožaje.

Abazović je, kako je saopšteno iz njegovog Kabineta, u čestitki koju je uputio opštinskom rukovodstvu, kazao da je Rožaje oduvijek bilo primjer u očuvanju multikulturalizma i međuvjerskog sklada u Crnoj Gori.

Prema njihovim riječima, Abazović je naveo kako ohrabruju ekonomski rezultati postignuti u toku ove turističke sezone, pri čemu je istakao uvjerenje da će građani Rožaja, kao i svi građani Crne Gore, to osjetiti tokom naredne godine kroz još veća ulaganja.

"Abazović je istakao da je projekat skijališta Štedim razvojna šansa ne samo Rožaja, već šireg regiona, koji bi od tog grada trebao da napravi regionalni centar zimskog turizma", kaže se u saopštenju.

Dodaju kako je, Abazović naznačio da je odličan geografski položaj i blizina postojećih i potencijalno novih graničnih prelaza ide na ruku da Rožaje postane centar regionalne povezanosti Crne Gore sa susjednim državama, "što mu po svemu i pripada".

Bonus video: