Đurović: URA pozdravlja i daje podršku najavama ministra Spajića i ministarke Borovinić-Bojović

Najave ministra Spajića da se smanje porezi privredi, poveća minimalni dohodak i najava ministarke Borovinić da se povećaju plate zdravstvenim radnicima govori o odgovornosti ove Vlade prema građanima Crne Gore.

13159 pregleda 22 reakcija 22 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

URA pozdravlja napore Vlade Crne Gore da se poboljša opšte ekonomsko stanje u državi koje je bilo potpuno zapušteno minulih godina.

Najave ministra Spajića da se smanje porezi privredi, poveća minimalni dohodak i najava ministarke Borovinić da se povećaju plate zdravstvenim radnicima govori o odgovornosti ove Vlade prema građanima Crne Gore. U prethodnih 30 godina privreda je gurana u sivu zonu, radnici u siromaštvo a doktori i sestre u bolnicama u poniženje.

URA se kroz rad u Vladi i poslaničkom klubu zalaže da se, kako privredi tako i zdravstvenim radnicima, vrati dostojansvo i omogući normalan rad i život. Za URU su zdravstvo i školstvo baza svake države stoga ćemo u narednom periodu raditi na tome da se u još većoj mjeri poprave primanja i uslovi rada za sve one koji rade u zdravstvu i školstvu. Ovo mora biti prioritet rada vlade u narednom periodu.

Proces oporavka ekonomskog ambijenta je težak i spor zato su ovakvi potezi vlade i resornih ministara hrabri jer su očekivanja građana Crne Gore velika. Prethodne vlade su gradile svoju ekonomiju na neispunjenim obećanjima i maglovitim pričama. Vrijeme je da se obećano i ispuni jer su to očekivanja građanki i građana Crne Gore.

Bonus video: