Joković: Rekonstrukciju dogovoriti prije usvajanja budžeta

Lider SNP-a vjeruje da parlamentarna većina može postići dogovor kako bi se do Nove godine rekonstruisala Vlada

12685 pregleda 32 reakcija 32 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković kazao je, nakon današnjeg sastanka sa premijerom Zdravkom Krivokapićem u zgradi Vlade, kako vjeruje da parlamentarna većina može postići dogovor kako bi se do Nove godine rekonstruisala Vlada.

On je novinarima kazao da rekonstrukciju treba dogovoriti prije usvajanja budžeta za narednu godinu.

Rekao je da i izbori mogu biti rješenje, ali je to krajnja opcija.

„Treba napraviti stabilnu Vladu i potpisati da će ona trajati do 2024. godine, a odmah nakon toga da Crna Gora postane sljedeća članica EU. Vlada je sada preopterećena, neki ministri rade dobro svoj posao, neki nijesu ispunili očekivanja. Ipak, moramo da shvatimo da u ovim nestabilnim vremenima niko ne može dati puni doprinos ako svako malo imamo prijetnje o rušenju Vlade", smatra Joković.

On je dodao da vjerujem da je većina partija, premijer ali i značajan broj ministara za rekonstrukciju Vlade, ali ako ne uspiju da se dogovore i izbori su rješenje.

On je naveo da se SNP i prije zalagao za evropski put Crne Gore i vladavinu prava.

"Mi smo za to da se što prije izabere Tuzilački savjet i izglasaju tužilački zakoni, kako bi Crna Gora krenula putem vladavine prava", rekao je Joković.

Kazao je da o resorima nije razgovarao sa Krivokapićem.

Govoreći o rokovima za postizanje dogovora o rekonstrukciji Vlade, rekao je da bi rekonstrukcija morala da bude prije usvajanja predloga budžeta za narednu godinu.

"Moramo znati broj ministarstava kako bi u skladu sa tim predložili budžet. Vjerujem da ćemo u 2022. godinu ući sa rekonstrisanom Vladom", kazao je Joković.

Bonus video: