Abazović: Stav o rekonstrukciji jasan, sa nama su uvijek čista posla

Predsjednik URE kazao da će narednih dana imati sjednicu Glavnog odbora na kojoj će "pečatirati stav" da je rekonstrukcija Vlade moguća samo na ekspertskom nivou

27763 pregleda 288 reakcija 165 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore

Stavovi Građanskog pokreta URA po pitanju eventualne rekonstrukcije Vlade su jasni i precizni, a na sjutrašnjem razgovoru sa premijerom Zdravkom Krivokapićem će se samo ponoviti, poručio je lider URE i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

Iz URE su ranije kazali da je rekonstrukcija Vlade moguća samo na ekspertskom nivou, na osnovu sporazuma od 9. septembra 2020. godine.

"Narednih dana ćemo imati sjednicu Glavnog odbora gdje ćemo pečatirati taj stav. Mi smo se o svemu izjasnili prije drugih i sa nama su uvijek čista posla. Da li to neko želi da pročita ili ne, to je druga stvar", kazao je Abazović tokom posjete Međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja u Podgorici.

Lider Demokrata i predsjednik Skupštine Aleksa Bečić je u razgovoru za TVCG, emitovanom u četvrtak, pozvao Građanski pokret URA da se izjasni o pitanju rekonstrukcije najvišeg organa izvršne vlasti. “Jedan je jedini put, a to je rekonstrucija Vlade, sve drugo, ulaženje u neke druge aranžmane, značilo bi izdaju izborne volje građana Crne Gore”, kazao je on.

Bonus video: