GI "21. Maj": Savjet usvojio odluke vezane za formiranje liste i učešće na izborima

U saopštenju se navodi da su sjednicom Savjeta predsjedavali predsjednik Savjeta Miodrag Živković, potpredsjednici Nada Bukilić i Branko Lukovac, i izvršni koordinator inicijative Ljubomir Filipović

9437 pregleda 47 reakcija 48 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: GI 21. maj
Sa sjednice, Foto: GI 21. maj

Građanska inicijativa (GI) "21. Maj" saopštila je danas da je Savjet te inicijative "govorio o predstojećim izborima i usvojio odluke vezane za formiranje liste i učešće na izborima".

Iz te GI je saopšteno da je danas održana prva sjednica Savjeta GI "21. Maj" od njegovog izbora u martu ove godine.

U saopštenju se dodaje da su sjednicom savjeta predsjedavali predsjednik Savjeta Miodrag Živković, potpredsjednici Nada Bukilić i Branko Lukovac, i izvršni koordinator inicijative Ljubomir Filipović.

Navodi se da je "nakon analize trenutne političke situacije koju su iznijeli Miodrag Živković i programski koordinator inicijative Rade Bojović, Ljubomir Filipović govorio o aktivnostima i planovima inicijative".

U saopštenju se navodi da je "Marko Špadijer istakao potrebu da GI "21. Maj" mora biti glasniji akter na društvenoj sceni, a Aleksandar Saša Zeković istakao potrebu ohrabrivanja društvenog aktivizma".

"Janko Ljumović je podvukao važnost proaktivnog djelovanja i kritiku vlasti dopuniti konkretnim alternativama kada je kreiranje javnih politika u pitanju. Član Savjeta Dragan Maslovar je govorio o konkretnim projektima koji bi značajno unaprijedili politike zaštite životne sredine, dok je Stefan Aleksić istakao koliko ova vlada kasni sa implementacijom digitalne politike, kao i promociji startap preduzetništva. Milorad Pustahija i Jadranka Rabrenović su iz svog ugla komentarisali trenutnu političku situaciju, dok je Nikola Belada istakao važnost pravne pomoći i pravne zaštite diskriminisanih građana. Vladimir Šibalić i doktor Igor Mićunović govorili su o važnosti međunarodne saradnje", piše u saopštenju.

Iz GI "21. Maj" su saopštili da su o stanju u dijaspori govorili Nenad Stevović i Muamer Kalić, kao i koordinator za dijasporu Izudin Gušmirović.

Bonus video: