Skupština priredila obilazak državama učesnicama Konferencije

"U neposrednoj atmosferi, domaćini su upoznali goste sa kulturno-istorijskim znamenitostima naše obale, iskoristivši priliku da upute poziv građanima Kipra, Luksemburga i San Marina da posjete našu zemlju", piše u saopštenju

10507 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

U susret održavanju XIV Konferencije predsjednika parlamenata malih evropskih država, Skupština Crne Gore priredila je najvišim stranim delegacijama obilazak crnogorskog primorja.

Kako je saopšteno iz Skupštine, potpredsjednica Branka Bošnjak, predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Lekić i generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić bili su domaćini tokom današnjeg obilaska.

"U neposrednoj atmosferi, domaćini su upoznali goste sa kulturno-istorijskim znamenitostima naše obale, iskoristivši priliku da upute poziv građanima Kipra, Luksemburga i San Marina da posjete našu zemlju", piše u saopštenju.

Navodi se da je u susret Konferencijij na kojoj će biti riječi o inovacijama i modernizacijama parlamenata, generalni sekretar Skupštine Aleksandar Klarić, upoznao goste sa realizovanim projektima od početka 27. saziva i osvrnuo se na oblast transparentnosti i otvorenosti, te sa zadovoljstvom konstatovao postignute rezultate na ovom polju, naglasivši da će Skupština i u perspektivi nastaviti da promoviše unapređenje ovih komponenti.

XIV Konferencija predsjednika parlamenata
foto: Skupština Crne Gore

"Današnji neformalni susret bio je, između ostalog, prilika da sagovornici razgovaraju na temu demografskih izazova, konstatujući da u gotovo svim zemljama učesnicama Konferencije, živi znatan broj crnogorskih iseljenika, koji predstavljaju najbolju sponu između zemalja".

Predsjednik Skupštine Aleksa Bečić organizovao je večeru za goste kojima je poželio dobrodošlicu, ugodan boravak i uspješan rad.

Svečanom prijemu prisustvovali su Annita Demetriou, predsjednica Predstavničkog doma Kipra, Fernand Etgen, predsjednik Predstavničkog doma Luksemburga, Brigitte Boccone-Pages, potpredsjednica Nacionalnog savjeta Monaka, Gerardo Giovagnoli i Michele Muratori, poslanici parlamenta San Marina, kao i drugi visoki predstavnici parlamenata Monaka, Luksemburga, Kipra i San Marina.

Bonus video: