Marković sa Urbanom: Princip regate u EU integracijama jedini validan i produktivan

Navodi se da se Marković zahvalio Urbanu na podršci Češke Crnoj Gori, bilateralno i u okviru Višegradske grupe, u procesu evropskih integracija kao i podršci pruženoj u toku naše integracije u NATO
1 komentar(a)
Duško Marković, Karel Urban, Foto: Gov.me/S. Matić
Duško Marković, Karel Urban, Foto: Gov.me/S. Matić
Ažurirano: 09.11.2017. 12:41h

U procesu evropskih integracija država Zapadnog Balkana jedini validan i produktivan pristup vrednovanje zemalja je prema ostvarenim rezultatima, odnosno princip regate, ocijenjeno je na sastanku premijera Duška Markovića i ambasadora Češke u Crnoj Gori Karela Urbana.

Iz Vlade je saopšteno da je na sastanku konstatovano da Crna Gora i Češka imaju kvalitetne bilateralne odnose koje je moguće unaprediti, naročito u oblastima energetike, turizma i nauke i obrazovanja.

Navodi se da se Marković zahvalio Urbanu na podršci Češke Crnoj Gori, bilateralno i u okviru Višegradske grupe, u procesu evropskih integracija kao i podršci pruženoj u toku naše integracije u NATO.

"Zajednički je zaključeno da je u procesu evropskih integracija država Zapadnog Balkana jedini validan i produktivan pristup vrednovanje zemalja prema ostvarenim rezultatima odnosno princip regate", navodi se u saopštenju.

Bonus video: