Nikolić: Krivokapić da objasni drastičan rast prihoda i profita apoteka "Holos"

Premijer je potrebno da prvo riješi "afere koje se tiču vaših firmi i sumnjivog poslovanja" kako bi dobio legitimitet da postavlja pitanja o bilo čijem drugom poslovanju i radu, kazao je Nikolić

22941 pregleda 57 reakcija 61 komentar(a)
Nikolić, Foto: Boris Pejović
Nikolić, Foto: Boris Pejović

Portparol i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić pozvao je premijera Zdravka Krivokapića da, između ostalog, pojasni "drastičan rast" poslovanja lanca apoteka "Holos", za koje tvrdi da pripadaju Krivokapiću.

Nikolić je premijeru poručio da je potrebno da prvo riješi "afere koje se tiču vaših firmi i sumnjivog poslovanja" kako bi dobio legitimitet da postavlja pitanja o bilo čijem drugom poslovanju i radu.

"Tačno mjesec dana od kada su pokušali da zapale Crnu Goru, izmišljajući molotovljev koktel kako bi imali alibi za hemijski rat protiv sopstvenih građana, grupa političkih marginalaca na državnim jaslama pokušava da besmislenim saopštenjima skrene pažnju javnosti sa sopstvene odgovornosti. Ipak, građanima Crne Gore se ne može manipulisati ispraznim frazama koje nemaju utemeljenje u dokazima i činjenicama pa je fabrikovanim aferama nemoguće sakriti preko 800 ispaljenih bojnih otrova i gumenih metaka koji su ispaljeni pod komandom premijera 5. septembra na Cetinju na goloruke građane koji su koristili svoje Ustavom garantovano pravo", saopštio je Nikolić.

Za tu prekomjernu upotrebu sile, kako je kazao, premijer i članovi Vlade će odgovarati pred nadležnim organima, a premijer, navodi Nikolić, može javnosti da odgovori na nekoliko pitanja.

"Premijeru Krivokapiću,

- Pojasnite poslovanje Vašeg lanca apoteka "Holos" koje krijete od momenta kad ste postali predsjednik Vlade.

- Objasnite drastičan rast poslovanja Vaših apoteka, koje su po zvaničnom završnom računu prošle godine ostvarile ukupni prihod od 56% viši nego godinu ranije kada nijeste bili premijer.

- Objasnite podatak, takođe iz završnog računa Vaše firme, po kojem je 2020. godine ostvareni neto prihod veći za čak 76% u odnosu na godinu ranije kada nijeste bili premijer.

- Objasnite zašto ste upravljačku strukturu Instituta za ljekove i medicinska sredstva uprepodobili biznisu Vaše porodice.

- Objasnite kako ste prekršili ugovor za stan koji ste dobili od Univerziteta i godinama ga izdavali, a nijeste ni prijavljivali te prihode iako ste na to bili obavezni.

- Takođe premijeru, objasnite i odgovorite na optužbe sadašnjih i doskorašnjih poslanika parlamentarne većine, čiju podršku uživate i zahvaljući kojima ste još uvijek na funkciji, da ste švercer cigareta.

Dakle, prvo nam odgovorite na ova pitanja, i riješite afere koje se tiču vaših firmi i sumnjivog poslovanja kako biste dobili legitimitet da postavljate pitanja o bilo čijem drugom poslovanju i radu", saopštio je Nikolić.

Kazao je Krivokapiću da je sramno je pred javnošću upirati prstom u drugog, a "bestidno prećutkivati brojna pitanja i afere" koje se "prožimaju i koje Vas prate od dana kada ste se pojavili na političkoj sceni."

"Vi ste premijer koji je progutao i ćutke prihvatio sve uvrede i poniženja od strane predstavnika DF, a sa kojima je sada zarad još malo svoje mizerne vladavine spreman pihvatiti da mu čine i Vladu. Sve to može samo beskrupulozan i nemoralan, a ne vjerujući i čestit čovjek za kakvog ste se nekada prodavali", zaključio je portparol DPS-a.

Bonus video: